Anahtar Deliği. Erdoğan Bayraktar Afrika yolunda mı? (13.10.2014)

Erdoğan Bayraktar Afrika yolunda mı? (13.10.2014)

Anahtar Deliği. Erdoğan Bayraktar Afrika yolunda mı? (13.10.2014)

ERDOĞAN BAYRAKTAR’I AFRİKA YOLUNDAN KİM DÖNDÜRDÜ?

Afrika’da bir ülkenin cumhurbaşkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı TOKİ Başkanlığı ve bakanlığı döneminde yapmış olduğu başarılı çalışmalardan dolayı yakın tanıyor. Kendisinin ülkesine gelerek konut sektöründe önemli bir rol üstlenmesi ve on binlerce konut yapması için sürekli ülkesine davet ediyor.Bakanlıktan istifa ettikten sonra Trabzon Milletvekili olarak siyasete devem eden Erdoğan Bayraktar, bir yandan da işini büyütebilmek için çaba harcıyor.

Afrikalı cumhurbaşkanının teklifi kendisine cazip gelmiş olacak ki, bu ülkeye gidip TOKİ’de göstermiş olduğu mucizevi başarıyı bu ülkede de göstermek ve keyifle iş yapmayı biraz fazla kafaya takmış. Erdoğan Bayraktar bu sıralar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine telkininden yola çıkarak Afrika seferini askıya almış.

Konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlattıktan sonra, Erdoğan’ın kendisine boş ver Afrika’yı gidip de ne yapacaksın, senin Türkiye’de yapacağın işler bitmedi demesi üzerine, Erdoğan Bayraktar’ın Afrika macerası başlamadan bitti.Sahi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milletvekili Erdoğan Bayraktar’ın Afrika ülkesine gidip konut yapım işine girmesini neden engelledi?

Önümüzdeki süreçte Erdoğan Bayraktar’ı hangi büyük projenin başına getirmek istiyor?

İKTİDAR PARTİSİNİN TRABZON SINAVI

Okul Federasyonları Başkanı Ayhan Pala Trabzonlu, 2016 yılı Temmuz ayında gerçekleşmek üzere şehrimize önemli bir spor organizasyonu aldı ancak, Spor Bakanı Çağatay Kılıç bu organizasyonun önünde engel olarak duruyor. Yaklaşık 6 bin sporcunun katılacağı organizasyonu çok uğraşarak Trabzon’a alan, Brezilya’dan bayrağı bile teslim alınan organizasyonun Trabzon’da yapılması için Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın olur vermesi, bir anlamda devlet adına güvence vermesi gerekiyor.
Zaman daralmasına rağmen Spor Bakanı Kılıç bu garantiyi vermiyor, 2016 yılının Temmuz ayında yaklaşık 6 bin sporcunun iştirakiyle yapılması planlanan proje iptal edilmek üzere.

Trabzonlu siyasetçiler ne güne duruyorlar?

Spor Bakanı Kılıç’la konuşsunlar, Trabzon’un bu önemli projesinin önünü açsınlar.
Nasılsa Trabzon 2011 yılında Avrupa Olimpik spor organizasyonuna ev sahipliği yaptı, yüz akıyla çıktı. Spor tesislerimiz hazır, konaklama denen sorun yok, yaz olduğu için öğrenci yurtları bile o dönem boş kalacak.
Haydi görelim iktidarın gücünü.

AYDIN İLE YENİ ADIM ATAN MHP YE ÖRS YAKIŞIYOR

MHP 2015 seçimi için revizyona giderek yönetim listesine yeni simalar ekledi. Kemikleşen kadroların yanısıra yönetim listesinde yeni ve genç simalar yer aldı. Peki İl başkanlığı için Muammer Demeli’nin de desteklediği genç bir isim ile yola devam edilseydi iyi olur muydu diye sorgulayacak olursak. Çok iyi olur çünkü yenilikler yapıldığı zaman en baştan başlanmalı. Demeli, mutalaka iyi bir siyasetçi onu sorgulamıyoruz elbette lakin yıllardır il başkanlığı koltuğunda oturuyor ve fikirlerinin artık kalıplaşmış olabileceğini düşünecek olursak genç bir simanın yeni fikirler getireceği ve gençleşen listeyi daha iyi temsil edebileceği kanaatindeyiz. Her neyse bu saatten sonra değişim yaşanmayacağı için olması gerekeni değil olanlar üzerinden konuşalım.

MHP yi Trabzon’da birinci Türkiye’de iktidar yapacağız sloganı ile yenileşmeye başlayan MHP’nin son dönemlerdeki değişikliğinin sebebi olarak Koray Aydın gösteriliyor. İlçe başkanı Mehmet Yılmaz istifasının ardından bunu net bir dille facebook hesabından dile getirmişti. Tüm yenilikler Koray Aydın’ın eseri ise sayın Trabzon Milletvekili Koray Aydın’a buradan teşekkür ediyoruz. Daha iyi yeniliklerle çalışmalarında başarılar diliyoruz. Çünkü Trabzon insanı kalıplaşan MHP yapısından inanılmaz sıkılmış durumda bunun bir an önce yıkılması gerekiyordu geç ve eksik olsa da bir yerden başlanması olumlu bir davranış. Kaldı ki partinin genel başkanı Trabzon’a gelmiyor ve hakimiyeti Aydın’a bırakıyorsa bu davaya gönülden bağlı olanlarda taşlama yoluna gitmek yerine AK Parti gibi ne pahasına olursa olsun birbirlerine sahip çıkmalı. Aksi takdirde siz kendi hakkınızda konuşur ve kıyameti koparırsanız karşı taraf susmaz ve farkında olmadan saygınlığınız kaybedersiniz. Saygınlık demişken yerel seçimde Büyükşehir Başkanlığına MHP den talip olan Hüseyin Örs’ün partiye çok katkısı olacağı kanaatindeyiz.

Hüseyin Örs, dinamik görüntüsüyle, enerjik yapısıyla, bilgisiyle ve görünüşüyle siyasete çok yakışan bir isim. Üstelik gençlik yıllarından beri MHP ye gönül vermiş olmasaydı da güçlünün yanında olayım mantığını seçseydi şuan da Trabzon vizyonunu çok iyi yerlere taşıyacak bir Büyükşehir Belediye Başkanına sahip olmuş olabilirdik. Çünkü o tam da eski başbakan, yeni Cumhurbaşkanı gibi kadınların gönlünü nasıl fethedeceği gayet iyi bilen bir yapıya sahip. AK Partili, CHP li MHP li kim olursa olsun Örs varsa Örf adetimize yaraşır saygı sevgi ve sahip çıkma duyguları da var düşüncesine kapılıyor.

Uzun lafın kısası yapılan yenilikler beraberinde daha çok yaptığı işleri gerek basında gerek sosyal medyada temsil edebilen bir MHP görmeye başladığımızı da ekleyip trabzon'da ses getireceklerini gösterdiler ama Türkiye Genelinde bakacak olursak genel Başkan Bahçeli bırakmadan iktidar olamza MHP... MHP ile ilgili sözlerimizi burada sonlandırıp Saadet Partisinden bahsetmek istiyoruz.

SAADET PARTİSİ ÇOK AYIP ETTİ!

Dün Saadet Parti 6. Olağan Üstü kongresini yaptı ve Trabzon il Başkanını yeniledi. Eski Başkan Mahmut Çizmecioğlu gitti yerine rakipsiz seçilen Avukat Selçuk Özderya getirildi. Özderya zaten yönetiminde olan bir isimdi o yüzden bu isimi duyanlar şaşırmamıştır. Çizmecioğlu görevi bırakırken her kesime hitap edebilecek birisi seçtik dedi. Özderya her kesime hitap edecek bir isim olabilir ama Saadet Partisi bazı alışkanlıklarından vazgeçmez ise değil iktidar Trabzon’da dahi kan kaybetmeye devam eder.

Mesela dün AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar SP toplantısına katıldı. Onun bu nezaketine karşılık SP’nin de açılış konuşmasında ona teşekkür edip siyaset yapmaya öyle başlaması gerekirdi. Ama onlar ne yaptı bir hoş geldin demeden pat diye Adnan Günnar’ın gözünün içine baka baka baka iktidara yüklendi. Ne oldu güle oynaya gelen Günnar yaşadığı duyguları hakim olmaya çalışarak salondan çıkmak durumunda kaldı. Niye yüklendiniz demiyoruz elbette olabilir o sizin anlayışınız Ama madem böyle bir tutum sergileyecektiniz neden Günnar salondan çıktıktan sonra AK Parti İl Başkanı da gelmişti ona da teşekkür edelim dediniz? Hırslarınız saadetinizin önüne geçti ve nezaketten önce duygularınızı söylediniz sonra hırsınız geçince teşekkür etmek aklına geldiyse çok daha kötü bir durum ve tutum bizden demesi.

OF’TA AK PARTİ YİNE KARIŞTI


AK Parti Of İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu’nun yeniden aday olmaması yönünde çeşitli söylentiler dolaşıyor kulislerde.

İstanbul Milletvekili Oktay Saral ile Of Belediye Başkanı Salim Sarialioğlu’nun Terzioğlu’nun başkanlığına sıcak bakmadıkları için başka bir isim aradıkları söyleniyor.
Biz de soruyu muhatabına, yani İlçe Başkanı Hakan Terzioğlu’na sorduk, kısa ve net yanıt verdi:

“Evet Of ilçe başkanlığına yeniden aday değilim, bu kendi irademdir. Çünkü Trabzon merkezde oturuyorum, işim de merkezde, gidip gelmek benim için zor oluyor” dedi.
Üç yıl Of ilçe başkanlığı görevinde bulunan ve örgütüyle birlikte önemli seçim başarılarına imza atan Terzioğlu’nun yeniden adam olmaması yönünde aldığı kararını destekleyen önemli gerekçeleri var.

Trabzon’da ikamet ediyor, işi de Trabzon’da, üç yıl boyunca ilçe başkanlığı görevini de başarıyla sürdürmüş.

PANAGİA’NIN RESMİ AÇILIŞI KASIM’DA

Eski ismi Akçaabat Sebatspor olan sor kulübümüzü futbol aşığı işadamı Zeki Öztürk aldı, ismini de kendi işyerinden esinlenerek Sebat Proje koydu. Kendi kulübü, finansmanını da kendisi yapıyor, dolayısıyla Sebatspor ya da Akçaabat Sebatspor Kulübü’nün sevenleri de Başkan Zeki Öztürk’ün isim değişikliğini kabul etmiş olmalılar.
Her ne kadar kulüp Zeki Öztürk’ün olsa bile Akçaabat’ı temsil eden bir kulüp, ne günleri vardı.

Zeki Öztürk adı gibi zeki ve çalışkan bir işadamıdır, önemli projelere imza atıyor, iyi yatırımlar yapıyor.

Uzunkum’da yaklaşık dört yüz yatak kapasiteli, 104 oda bol yıldızlı bir otel hizmete soktu, ruhsatını aldı, Turizm belgesini almak için gerekli müracaatı Bakanlığa da yapmış.

Öztürk’ün otelinin ismi de Panagia, bu isim Sumela Manastırı’nın eski adı, Yunanca bir isim.

Turizm sektörüne yaptığı yatırımdan ötürü Zeki Öztürk’ü kutluyoruz.
Muhtemelen Panagia Otel’in resmi açılış töreni Kasım ayı içinde gerçekleşecek.

YOLOĞLU EBEDİYYETE UĞURLANDI

Trabzon basınının sevilen ve başarılı isimlerinden, Haber 61 TV ve Radyo’nun Genel Koordinatörü sevgili Hakan Yoloğlu eşini kaybetti. Başta arkadaşımız Hakan Yoloğlu ve Yoloğlu ailesine başsağlığı dileklerimizde bulunuyoruz.

Genç yaşta ebedi aleme göç eden merhume Eda kardeşimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Bu dünyanın kuralı böyle, hepimiz bu dünyada faniyiz, bugün varız bir gün geliyor ebedi aleme göç edeceğiz.

Eda kardeşimiz yaşında aramızdan ayrıldı ve edebi aleme göç edip gitti.
Hakan Yoloğlu kardeşimize metanet ve sabır diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar