Anahtar Deliği 05.04.2021

Trabzon Kulislerinden yansıyanlar.

Anahtar Deliği 05.04.2021

Trabzon koronavirüste uçuşa geçti

Koronavirüs haritası önceki gün güncellendi.

Tüm Türkiye’de koronavirüs vakaları tam anlamıyla patladı.

Endişelendiren tablodan Trabzon da payını aldı.

Bir önceki tabloda yüz bin de 246,95 olarak açıklanan vaka oranı bir haftada 359,49’a yükseldi.

Bu tablonun nasıl bu kadar ciddi duruma geldiğini anlamak çok zor olmasa gerek.

Ne yazık ki koronavirüs artık alışkanlık boyutuna geçerek bi çok kişi sıradanlaştı.

Cuma günü zincir marketlerde kısıtlama öncesi inanılmaz yoğunluklar oluştuğunu gördük. Cumartesi Pazar günü ise kısıtlama olmasına rağmen şehir içinde bazı noktalarda trafik ışıklarında yoğunluklar gözden kaçmadı.

Bir an önce daha ciddi tedbirlerin gelmesi bununla birlikte daha hızlı aşılamanın yapılması şart oldu.

Aksi takdirde tablonun daha da vahimleşecek.

**

Türkiye’nin gündemi Trabzon’da da yankılandı

Dün gece yarısında 103 emekli amiralin imzasıyla yayınlanan bildiri bir anda ülkenin gündemine oturdu.

Siyasi kesimden jet cevaplar geldi. AK Parti ve MHP cephesi net şekilde bu bildiriye tepki gösterdi. CHP olayı gündem saptırmak olarak yorumlayıp net bir görüş belirtmezken İYİ Parti’de ise görüş ayrılıkları oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener amirallere “zevzekler” diyerek tepki gösterirken Aytun Çıray ise “bildirinin altına imzamı atarım” dedi.

Trabzon siyasetinde de gündem bu bildiriydi. Gün boyu peş peşe açıklamalar yapıldı.

Ancak bu kez polemikten uzak bir durum oluştu.

İl ilçe başkanları bazında AK Parti cephesinden tepki açıklamaları peş peşe gelirken diğer partiler daha sessiz kalmayı tercih etti.

**

Sokağa çıkma kısıtlaması fırsat oldu

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da da bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı.

Yasaklar aynı zamanda her ilde belediyeler için iş fırsatına dönüştü.

Belediyelerin çalışmaları vatandaşların yoğunluk oluşturmadığından daha rahat gerçekleştirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi de yürüttüğü alt yapı çalışmalarını hafta sonunda ara vermeden sürdürdü. Kent genelinde sürdürülen çalışmaları Başkan Murat Zorluoğlu da yerinde takip etti.

Meydan bölgesindeki çalışmayı inceleyen Zorluoğlu “ Dur durak bilmeden, hafta içi hafta sonu demeden devam...” ifadelerini kullandı.

**

Söğüt’ten terminal tepkisi

Ortahisar Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Oktay Söğüt yeni yapılması planlanan terminal hakkında açıklamada bulundu. Terminalin dere yatağına yapılmak istendiğini belirterek tepki gösteren Söğüt Büyükşehir Belediyesi’ne “kararınızı gözden geçirmeniz için son şans” diyerek çağrıda bulundu.

Söğüt şu ifadeleri kullandı;

Son doksan yılda Trabzon’da yaşanan sel ve heyelanlardan 360 kişinin öldüğü ve bu sayının Doğu Karadeniz’in en yüksek rakamı oluşu acı bir gerçektir. Bu sel ve heyelanların en büyüğü, 1990 yılında Değirmendere’nin de içinde olduğu derelerin taşması sonucu oluşmuş, 45 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

Sel, heyelan ve dere yataklarının taşması sonucu oluşan bu taşkınların yaratacağı tahribatı en aza indirmek için önlem alması gereken Trabzon Büyükşehir Belediyesi ise dere yatağına terminal yapma kararı alarak bir büyük çelişki yaratmış, tüm uyarı ve ikazlara rağmen -dediğim dedik çaldığım düdük misali- yeni terminal binası yapım işinin ihalesini gerçekleştirmişti.

Yeni terminal binasının ihalesi 7 ay önce yapılmış, ihale süreci yer teslimi derken geçen ay daha işin başında müteahhit firma icralık olmuştu. Geçtiğimiz hafta da Başkan Zorluoğlu, müteahhit firmanın sözleşmesinin fesih edildiğini ve yeniden ihaleye çıkılacağını duyurdu. Sözleşmenin fesih edilmesinden dolayı, Büyükşehir Belediyesi maddi bir zarara uğramış mıdır -şimdilik- bilmiyoruz. Fakat sözleşmenin fesih edilmesi, terminal yerinin bir kez daha gözden geçirilmesi için son bir şanstır.

Doğal afetlerde acı bir bilançoya sahip ilimizin, başka büyük acılar yaşamaması için, terminal yeri kararının gözden geçirilmesi için başka hangi acıların ve olayların olması gerekiyor, Yaradan’ın parmağı yok ki gözünüze soksun. Bu kadar uyarı yeter; aklın ve bilimin ışığında, ilgili bakanlığın önerileri de göz önünde tutularak yeni bir yer çalışması başlatılmalı, dere yatağına terminal defteri açılmamak üzere kapatılmalıdır.

**

Trabzonspor yine fırsat harcadı

Süper Lig’de eline geçen fırsatları harcama konusunda bir istatistik yapılsa Trabzonspor net şekilde açık ara farkla birinci olur.

Trabzonspor rakiplerinin puan kaybı yaşadığı haftayı yine kayıpla kapattı.

Sivas deplasmanında çok etkin olamayan bordo mavililer sahadan 1 puanla ayrıldı.

İlk 4’teki rakiplerden Galatasaray ve Beşiktaş’ın yenilmesi yine bize bir “Ah” çektirdi.

“Keşke”lerle ilerleyen bir sezon yaşıyoruz. Beklenmedik kayıplar olmasa belki de şampiyonluğun en büyük adayı olabilirdik.

Olmadı, bu sezon artık olacak gibi de durmuyor.

Bir kayıp sezon daha yaşamamak adına en azından seneye erkenden hazırlık yapılması şart.

Takımda belli noktalardaki kalite eksikliği kendini gösteriyor.

Bir an önce doğru planlamayla doğru bir kadro yapılanmasının temeli oluşturulmalı…

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler