Rize'de sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi

Rize'de, fiziksel aktivitenin öneminin vurgulanması, toplumsal bilinç oluşturulması, günlük hayata fiziksel aktiviteyi yerleştirme hedefine ulaşılması amacıyla "Sağlık İçin Hareket Et" temalı sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.   Rize sahil yürüyüş parkur

Rize'de sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi
Rize'de, fiziksel aktivitenin öneminin vurgulanması, toplumsal bilinç oluşturulması, günlük hayata fiziksel aktiviteyi yerleştirme hedefine ulaşılması amacıyla "Sağlık İçin Hareket Et" temalı sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.
 
Rize sahil yürüyüş parkurunda gerçekleştirilen yürüyüş sonrası katılımcılara, meyve ve su ikram edilerek sağlıklı beslenme hakkında bilgilendirme yapıldı.
 
Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, sağlığın, kaliteli yaşamın olmazsa olmaz koşulu olarak kabul edildiğini, teknolojik gelişmelerle günlük aktivite yoğunluğunu azaltmanın her ne kadar yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısını artırdığını ve sağlığı olumsuz etkilediğini söyledi.
 
Sağlık Bakanlığınca gerçekleştirilen Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması rapor sonuçlarına göre Türkiye'de bireylerin yüzde 71,9'unun hareketsiz yaşadığının belirlendiğine işaret eden Tepe, "6-11 yaş grubu çocuklarımızın yüzde 58,4'ü düzenli olarak egzersiz yapmamaktadır. Bu yaş grubunda televizyon, bilgisayar, internet, ev ödevi, ders çalışma için hareketsiz geçirilen ortalama süre günde 6 saattir. Bununla birlikte ülkemizde obezite, diyabet ve kalp damar hastalıklarında da artış bulunmaktadır" dedi.
 
Tepe, düzenli fiziksel aktivitenin sağlıklı kilonun sürdürülmesi, dayanıklılık, güç ve esnekliğin artmasındaki rolünün yanısıra günümüz hastalıkları olarak kabul edilen kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığının açıkça bilindiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
 
"Yetişkinlerin haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapması önerilmektedir. 5-17 yaş grubu için ise kardiovasküler hastalıklar, diyabet, obezitenin önlenmesi, sağlıklı bir kas-iskelet sistemi gelişimi, anksiyete ve depresyon riskinin azaltılmasının sağlanmasında günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması gerekmektedir. Fiziksel aktivitenin artırılması sadece bireysel değil toplumsal bir sorun olup toplum tabanlı, çok sektörlü, multidisipliner ve kültürel yaklaşım gerektirmektedir. Bu nedenle toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla özel gün ve haftaların kutlanması fiziksel aktivitenin teşviki için büyük önem taşımaktadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam