Bu defa operasyonu seyyar satıcılar yaptı

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Karşıyaka ve Bostanlı iskeleleri arasındaki işportacılara karşı çalışma yürüten Karşıyaka Belediyesi Zabıta ekipleri, tezgahlarına el koyulan seyyar satıcılar tarafından saldırıya uğradı. Yoğun bakıma alınan bir zabıta taburcu

Bu defa operasyonu seyyar satıcılar yaptı

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Karşıyaka ve Bostanlı iskeleleri arasındaki işportacılara karşı çalışma yürüten Karşıyaka Belediyesi Zabıta ekipleri, tezgahlarına el koyulan seyyar satıcılar tarafından saldırıya uğradı. Yoğun bakıma alınan bir zabıta taburcu edildi.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde Karşıyaka ve Bostanlı iskeleleri arasındaki işportacılara karşı çalışma yürüten Karşıyaka Belediyesi Zabıta ekipleri, tezgahlarına el koyulan seyyar satıcılar tarafından saldırıya uğradı. Zabıta Müdürlüğü’nün Dedebaşı semtindeki hizmet binasını basan 10- 12 kişilik seyyar satıcı grubu, köşedeki marketin önünde bulunan boş bira şişeleri ve taşlarla binaya saldırdı, biri ağır altı zabıta personeli yaralandı. Yaklaşık yarım saat süren arbede sonucunda; başına bira şişesi isabet eden Şinasi Işık isimli zabıta personeli beyin kanaması teşhisiyle yoğun bakıma alındı. Hastaneye kaldırılan zabıta personellerinden birinin ayak tendonlarında yırtık, diğer dördünün de çeşitli yerlerinde kırık, çatlak ve yaralanmalar meydana geldi. Zabıta ekipleri, yaşanan olayların ardından, zanlılardan şikayetçi oldu. Olaya karıştığı öne sürülen seyyar satıcılar, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Yoğun bakıma alınan bir zabıta taburcu edildi.

“DÜZENİ SAĞLAMAKTA KARARLIYIZ”

Olay sonrası hastaneye giderek yaralı zabıta personelini acil serviste ziyaret eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, her ne şartta olursa olsun, kent düzenini sağlamaktan ve sokakları, sahili güzelleştirmekten vazgeçmeyeceklerini söyledi. Akpınar, “Zabıta arkadaşlarımız ne yazık ki seyyar satıcıların saldırısına uğradı. Üstelik bu saldırı kendi zabıta binamızda gerçekleşti. Biz vatandaşların şikayetlerini gidermek için bu çalışmaları yapıyoruz. Yerel yöneticilerin görevi, bu kentte yaşayan insanların daha konforlu ve huzurlu yaşaması için kentin düzenini sağlamaktır. Düzene uyması gerekenlerin bu şekilde davranmasını şiddetle kınıyorum” dedi.

HESAP VERECEKLER

Sağlıksız koşullarda yiyecek ve içecek satışına karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyleyen Başkan Akpınar, “Bostanlı gibi dünyanın en güzel sahil şeridinde, sağlıksız ve hijyenden uzak koşullarda çay satılmasını kabul edemeyiz. Değişik ilçelerden ve illerden gelen seyyar satıcılara da izin vermeyeceğiz. Zabıta personelimiz, Karşıyaka halkının daha rahat yaşamını sürdürmesi için çalışıyor. Bu şiddeti uygulayanlar yasal yollardan hesabını verecektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam