WhatsApp kullanırken bu hataları yapmayın!

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, günlük aktif olarak milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor.

WhatsApp kullanırken bu hataları yapmayın!

Meta'ya ait platform sunduğu özellikler sayesinde kullanıcıların vazgeçilmezi haline gelirken, bazı ihlaller ne yazık ki hesabınızın tamamen yasaklanmasına neden olabilir.

Diğer uygulamalarda olduğu gibi WhatsApp, kendi platformundan da ihlal gerçekleştiren kullanıcıyı engelleyip kısıtlama yetkisine sahip. Peki ne yaparsanız WhatsApp'tan banlanırsınız? İşte asla yapmamanız gereken 5 ihlal...

WHATSAPP'TA BUNLARI ASLA YAPMAYIN

Resmi olmayan WhatsApp kullanmayın
Resmi olmayan WhatsApp uygulamaları, platformda kalıcı olarak engellenmenize neden olabilir. GB WhatsApp, WhatsApp Plus, WhatsApp Go, WhatsApp Prime ve OG WhatsApp gibi uygulamaları kullanmamanızda fayda var. İhlalin yanı sıra kullanıcı verileriniz de bu uygulamalar nedeniyle risk altında olacaktır.

Tehdit ve yasa dışı içerik göndermeyin
Sosyal medya uygulamaları içerik türü konusunda oldukça şeffaf. Dolayısıyla karşı tarafa gönderdiğiniz mesajlara dikkat etmekte fayda var. Eğer WhatsApp'ta banlanmak istemiyorsanız, tehdit, ırk, din, yaş veya cinsiyetle ilgili kötü söylemlerde bulunmamanız gerekir. Aksi taktirde hesabınız silinebilir.

Hackleme girişimlerinde WhatsApp'ın kullanılması
Kötü niyetli hacker'lar, kimlik avı tuzaklarında zaman zaman WhatsApp'ı kullanıyor. Her ne kadar kullanıcılar bu konuda biraz gözünü açsa da, halen günümüzde kötü niyetli kişilerin WhatsApp hesabına erişebildiğini görebilmek mümkün. Bu ve benzeri durumun algılanması halinde WhatsApp, söz konusu hesabı silerek tamamen kısıtlayabilir.

İstenmeyen posta gönderme
WhatsApp'ta engellenmenize neden olacak bir başka neden reklam ve kampanyalar için gönderilen mesajlar. Günümüzde bazı petrollerin, marketlerin kampanya yaptığına ve mesajı onlarca kişiye göndermenizi isteyen bazı tuzaklar oluyor. WhatsApp bu durumu ihlal sayıyor ve bildirilmesi durumunda hesabı platformdan engelleyebiliyor. Sizler de istenmeyen mesajları doğru olduğuna emin olmadan iletmeyin.

WhatsApp etkinliğininizi otomatikleştirmeyin
WhatsApp, ücretsiz ve sınırsız olmasıyla biliniyor. Fakat uygulamayı planlı yönetmek için otomatikleştiriyorsanız bu durum sizi üzebilir. Zira WhatsApp, birden fazla otomatik mesaj, spam veya tehlikeli bağlantıların gönderilmesini ihlal olarak kabul ediyor. Bu nedenle uygulamada üst üste otomatik işlemler yaparsanız, platformdan banlanabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler