Uygun Fiyatlı Masaüstü Bilgisayar Modelleri Atom Bilişim’de!

Kendinize uygun bilgisayarı toplayabilir ya da hazır sistem satın alabilirsiniz.

Uygun Fiyatlı Masaüstü Bilgisayar Modelleri Atom Bilişim’de!

Masaüstü bilgisayar oyun bilgisayarından fiyat olarak daha uygundur. Genel olarak günlük kullanım ve ofis bilgisayarı olarak satılmaktadır. Ekran kartı olan masaüstü bilgisayar daha üst düzey kullanıma uygundur. Yapmak istediğiniz işlemleri, kullanmak istediğiniz programları göz önünde bulundurup, kendinize uygun bilgisayarı toplayabilir ya da hazır sistem satın alabilirsiniz.

Masaüstü Bilgisayar Hangi Parçalardan Oluşmaktadır?

Monitör: bilgisayarın işlemcisinden gönderilen sinyalleri gözün görebileceği şekilde görüntüye dönüştüren cihazdır. Görüntünün kalitesini çözünürlük belirlemektedir. Çözünürlük arttıkça görüntü kalitesi de artmaktadır.

Klavye: Üzerinde harf, rakam, özel karakterler ve özel fonksiyon tuşlarının bulunduğu bir bilgisayar giriş birimidir.

Mouse: Türkçe “Fare” anlamına gelen bilgisayar çevre birimidir. Ekrandaki herhangi bir noktaya daha hızlı ve doğru ulaşmamızı sağlar. Mouselarda gün geçtikçe daha frekanslara çıkmaktadır. Üzerindeki tuş sayısı da kabiliyetlerini artırmaktadır.

Ses sistemi: Kulaklık veya hoparlör, gibi orta düzey kalitede ses aksesuarları.

Bilgisayar sisteminin ana kaynağını kasa olarak sayabiliriz. Anakart, işlemci, ram, hard disk, ekran kartı, optik sürücü gibi tüm parçalarını dışarıdan gelebilecek fiziksel darbelerden veya su gibi büyük hasara yol açabilecek dış etkenlerden koruyan bir kutudur. Kasanın malzemesi standart metal ya da plastik olabilir. Kasanın içindeki parçaların tozdan korunması gerekir. Fanlar sayesinde içerideki hava sirkülasyonu gereklidir. Bilgisayar bileşenlerini en çok etkileyen şeyler nem ve tozdur; daha sonra sıcaklıktır.

Masaüstü Bilgisayar ve Laptop Arasındaki Fark Nedir?

Masaüstü bilgisayar ile laptop arasındaki en önemli fark taşınabilirliği ve konforudur. Bu konfordan dolayı laptop fiyatları daha yüksektir. Sadece evde veya ofiste bilgisayar kullanacak isek masaüstü bilgisayar tercih etmemiz hem fiyat hem de performans açısından en uygunu olacaktır. Gün geçtikçe artık laptoplar daha da güçlü komponentlerden oluşmaya başladı. Eskiden Masaüstü bilgisayarların gücü laptoplara göre daha fazlaydı. Bu fark zaman geçtikçe giderek azalmaya başladı. Buna rağmen hala masaüstü bilgisayarlar performans açısından daha güçlü. Bunun başlıca nedeni daha güçlü güç kaynağı ile beslenmesi ve kullanılan işlemci, anakart, ve ekran kartlarının daha üst düzey ve daha büyük olmasından kaynaklanmaktadır.

Hazır Sistem Almanın Yararı Nedir?

Hazır sistemler kullanıcıya uygun üretilip farklı bileşenler ile donatılmıştır. Ofis, kafe, masa başı işi gibi işlerde kullanılacak, Kendinize en uygun sistemi toplamak hazır sistem almaktan daha pahalı olabilir. Bu sebepten dolayı hazır sistemler son dönemde daha çok tutuluyor. Atom Bilişim sizler için hazır sistemleri ve ofis bilgisayarlarını bütçenize uygun bir şekilde web sitesinde size sunuyor. Siz de kendinize uygun bilgisayarı arıyorsanız birçok seçenek arasında sizi uğraştırmayacak tek adresten alışverişinizi yapabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji