Twitter'da sarı tik olayı ne? Kimlere veriliyor?

Twitter’ı satın alan dünyaca ünlü iş insanı Elon Musk, dijital sosyal medya platformunda yenilikler ve değişiklikler yapmaya devam ediyor.

Twitter'da sarı tik olayı ne? Kimlere veriliyor?

Geçtiğimiz haftalarda Twitter Blue ile mavi tiki ücretli hale getirmiş ve ödenen ücret gündem olmuştu. Musk şimdi de Twitter’a sarı tik onay işaretini getirdi. Peki, Twitter sarı tik olayı ne, kimlere veriliyor, ücreti ne kadar? İşte, Twitter sarı tik ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

Twitter’ı satın aldığından beri yaptığı değişikliklerle çoğu kullanıcıyı hüsrana uğratan milyarder Elon Musk, şimdi de ‘Sarı Tik’ konusunu gündeme taşıdı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de milyonlarca kullanıcısı olan Twitter’da, mavi tik işaretinin ücretli olması oldukça ses getirmişti. Musk, geötiğimiz günlerde Twitter’a sarı tik gibi yenilikler getireceğinden bahsetmişti. Kullanıcılar henüz mavi tikin ücretli olması durumuna alışamamışken, şimdi de Sarı Tik işareti gündem oldu. Tüirkiye’de bazı hesaplar sarı tik almaya başladı. Bu hesaplardan biri de Fenerbahçe’nin resmi Twitter hesabı oldu.

TWİTTER’DA SARI TİK OLAYI NE, KİMLERE VERİLİYOR?
Milyarder iş insanı Elon Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; şirketler için altın renginde, hükümetler için gri renkte, bireyler için ise mavi renkte rozet işaretinin geleceğini duyurmuştu. Musk’ın açıklamasına göre; mavi tik bireyleri, gri tik kmau hesaplarını ve sarı tik şirketleri temsil edecek yani işletme hesapları sarı tik alabilecek. Şirketler Twitter’da sarı onay tiki kullanmaktadır. Sarı tik Twitter’da resmi bir işletme topluluğunun onaylı olduğunu işaret etmektedir.

SARI TİK ÜCRETLİ Mİ, NE KADAR?
Twitter sarı tik işareti ve bunun yanında kamu hesaplarını temsil eden gri tik işareti ücretsizdir. Sadece Twitter Blue kapsamında verilen ‘Mavi Tik’ aboneliği ücretlidir ve fiyatı 8 dolardır.

SARI TİK NASIL GÖRÜNECEK?
Alessandro Paluzzi, Twitter'ın sarı ve gri rozet işaretlerinin nasıl görüneceğin buldu ve bu tiklerin ekran görüntülerini alarak paylaştı.

MAVİ TİK PLANI GERİ ÇEKİLMİŞTİ
Elon Musk Ekim ayının sonlarına doğru Twitter'ı satın aldı ve mavi tik yani doğrulanmış hesap işaretini ücretli hale getirdiğini açıkladı. Twitter Blue abonelik hizmeti ile abonelik fiyatını 5 dolardan 8 dolara çıkardı. Mavi tikin ücretli olması birçok kişi tarafından eleştirildi ve bazı mavi tikli sahdte hesaplar ortaya çıkmaya başladı. Bunun üzerine Musk, mavi tik planını geri çekmek zorunda kaldı. Daha sonra Musk, tüm mavi tikli hesapların aktif edilmeden önce manuel olarak doğrulanacağını açıklamış ve 29 Kasım 2022'de mavi tik satışının yeniden başlayacağını duyurmuştu. Mavi Tik satışı yeniden başladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji