Trabzonsporlular provokasyona dikkat!

Yine Fenerbahçe, yine şampiyonluk yarışı ve yine aynı taktik...

Trabzonsporlular provokasyona dikkat!

Haber61 Spor Servisi

Spor kamuoyu son günlerde Fenerbahçe Kulübünün başta Başkan Ali Koç olmak üzere Trabzonspor'un üzerine gelerek akıl dışı iddialarla ortamı germesine şahitlik ediyor.

Futbol adına hiçbir şey ortaya koymayan, eleştirilerin odağındayken ve kulübü batışın eşiğindeyken yönetmekten aciz olan Ali Koç, gündemi değiştirmek adına ilk olarak TFF disiplin talimatları üzerinden Trabzonspor'a saldırmıştı.

Koç, Trabzonspor'un talimatlara harfiyen uymasını ve ekonomik olarak iyileşme göstermesini farklı yansıtarak bordo mavilileri hedef göstermiş hatta devletin Trabzonspor'u desteklediğini söylemiş ve günlerce medya ile taraftarların bunu konuşmasını sağlamıştı. Başkan Koç arka plandan yaptığı gizli görüşmelerle de TFF'den 16 Milyon TL'lik limiti kasasına aktardı.

Bu gelişmelerin üzerinden kısa süre geçmişken Fenerbahçe yönetimi yeniden harekete geçerek Trabzonspor'u hedef gösterdi. Deprem nedeniyle Elazığ ve Malatya bölgesinde oynanacak Yeni Malatyaspor Trabzonspor maçı dahil tüm maçlar ertelenirken sarı lacivertliler bu kararın Trabzonspor'a avantaj sağlamak için verildiğini iddia etti. Bu skandal iddia sosyal medyada kısa sürede gündem oldu ve troller sayesinde Trabzonspor bir kez daha hedef tahtasına oturtuldu.

YİNE AYNI TAKTİK

Yaşananların zamanlaması ise oldukça dikkat çekici. Formda ve güçlü durumdaki Trabzonspor'un futbol adına yokları oynayan ama bir şekilde şampiyonluk yarışına sokulan Fenerbahçe karşısında favori olduğu dönemde bu maça sadece günler kala ortam bilİnçli şekilde gerilmeye başlandı.

Tıpkı 1995-96 ve 2010-11 döneminde olduğu gibi Trabzonspor şampiyonluğun en önemli adaylarından biriyken aynı o sezonlardaki gibi yarışa ortak olan Fenerbahçe cephesi oyunu saha dışına çıkarma gayreti göstermeye başladı.

95-96 döneminde yaşananlar ve dönemin başkanı Ali Şen'in "Maç öncesinde Trabzon'u masada yendik" itirafı ve 2010-11'de Trabzonspor 9 puan farkla liderken Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman'ın "Trabzonspor'un penaltıları irdelenmeli" sözleriyle bordo mavilileri baskı altına alma operasyonu yeniden gözler önüne geldi.

Sezon 2019-20 ve yine Trabzonspor şampiyonluğa oynarken Fenerbahçe camiası bu kez Ali Koç başta olmak üzere bordo mavilileri medya ve sosyal medya aracılığıyla baskı altına almak için düğmeye bastı.

PROVOKASYONA GELME TRABZONSPORLU

Trabzonspor'un her başarılı döneminde ortaya çıkan bu operasyonlar bordo mavililerce artık çok tanıdık olurken en önemli görev taraftara düşecek.. Yıllarca Trabzonspor taraftarını ve takımı gererek maçları futbol oynamadan kazanmaya çalışan Fenerbahçe yönetimlerinin taktiği karşısında gelecek hafta oynanacak maçta tribünlerin sağduyulu olması, provokasyona gelmemesi bekleniyor.

fener

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
48 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor