Anahtar Deliği - Trabzonspor denince akan sular duruyor - 06.08.2022

Tuncay Lakot’un Trabzonspor yorumu, Selçuk Bayraktar neden gelmedi? Sürmen ilçe ilçe geziyor, CHP’nin gözde milletvekili, Herkesin bir yoğurt yiyişi vardır!

Anahtar Deliği - Trabzonspor denince akan sular duruyor - 06.08.2022

TUNCAY LAKOT’UN TRABZONSPOR YORUMU

Haber61 Genel Yayın Yönetmenimiz Tuncay Lakot, uzun yıllardır Trabzonspor’u takip ediyor. Trabzonspor’un içinde dışında ne gibi gelişmeler yaşanıyor, hepsi ile ilgili olarak geniş bir belleğe sahiptir. Eski futbolcu olduğu içinde, sahaya bakış açısını empati yaparak değerlendirme avantajına sahiptir. Kendisine Ligin ilk karşılaşmasında Trabzonspor’un İstanbulspor karşısında gösterdiği performansını sorduk.

Lakot şu yorumda bulundu;

Anahtar Deliği 06.08.2022

“Sahada, oyuna temkinli başlayan, geriden oyun kurmaya çalışan bir Trabzonspor izledik. Öne geçinceye kadar golün sinyallerini veren bir oyun anlayışı, duran top organizasyonundan golü getirdi. Trabzonspor devreye farklı skor ile girebilirdi. Fakat, ilk yarıda yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Karşılaşmanın ikinci yarısında topu İstanbulspor’a bırakan Trabzonspor, rakibine ilk cılız pozisyonu 51. dakikada verdi. İkinci gole kadar işi rölantide tutan Trabzonspor, Denswilin golüyle iyice rahatladı. Abdullah Hoca’nın doğru zamanlarda oyuncu değişikliğine gitmesi Trabzonspor’un galip gelmesindeki bir başka etken oldu.

Ligin ilk müsabakaları bütün takımlar için zor geçer. Sezon başında yoğun bir tempoda antrenman yapmış futbol takımlarının temaşaya dönük performanslarını 5 veya 6’cı haftadan sonra değerlendirmek gerekir. Ligin ilk müsabakalarında önemli olan kaybetmemek yada kazanmaktır. Trabzonspor da İstanbulspor karşısında bunu yaptı. Şampiyon takım Lige, hanesine üç puan yazdırarak başladı. Gol yemedi, iki gol attı. Allah bereket versin! Gelelim oyuncu performanslarına; Larsen ve Trezequet gösterdikleri performans ile gelecek adına umut verdi. Hamsik’in yokluğunda Siopis elinden geleni sahaya yansıtmaya çalıştı. Wisca ve Bakasetas eski görüntülerinden çok uzak performans sergilediler. Fakat çok kısa sürede toparlanacaklarına inanıyorum. Kısacası Trabzonspor’un bu maçtaki performansını göz önünde bulundurup, bir sezon böyle olacakmış gibi yorumlar bu takıma haksızlık olur! Trabzonspor her geçen gün üzerine koyarak Lig maratonun göğüsleyecektir. Buna önce bizler inanmak zorundayız.

TRABZONSPOR DENİNCE AKAN SULAR DURUYOR

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in fanatik Bir Trabzonspor taraftarı olduğunu bilmeyen yoktur.

Anahtar Deliği 06.08.2022

Geçen sezon bordo mavili takımın bütün maçlarını takip eden Genç, Süper Lig’deki ilk maçında da Trabzonspor’u yalnız bırakmadı.

Anahtar Deliği 06.08.2022

İstanbul Olimpiyat Stadyumu’nda İstanbulspor ile Trabzonspor arasında oynanan müsabakada tribündeki yerini aldı. Karşılaşmayı 2-0 kazanan Trabzonspor’un lige galibiyetle başlamasından oldukça mutlu olan Genç, ilk mesajını da sosyal medyadan verdi.

Başkan Genç paylaşımında, “İlk maçta takımı yalnız bırakmak olmazdı. Olimpiyat’ı ve İstanbul'u severiz. Kupa kaldırmışlığımız çoktur” ifadelerine yer verdi.

Anahtar Deliği 06.08.2022

SELÇUK BAYRAKTAR NEDEN GELMEDİ?

Trabzon’da dün açılışı yapılan ve 7 Ağustos'a kadar sürecek olan TEKNOFEST etkinlilerine bu işin mimarı Trabzonlu hemşehrimiz Selçuk Bayraktar katılamadı. Trabzon’daki bu organizasyona gelmeyi çok arzu eden ve hemşehrileriyle aynı atmosferi paylaşmak isteyen Bayraktar, birkaç gün önce dizinden menisküs ameliyatı olmuştu. Tedavisi devam eden Bayraktar bu sebepten ötürü, TEKNOFEST’in Trabzon ayağına katılamadı.

Anahtar Deliği 06.08.2022

SÜRMEN İLÇE İLÇE GEZİYOR

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Çelenk Sürmen, Trabzon’un ilçelerini gezerek kadın esnaflarla kahvaltı programını sürdürüyor.

Çelenk’in dünkü durağı Çaykara idi. Çaykara’da yeni açılan güzellik merkezindeki kadın esnaflarla sabah kahvaltısı yapan Sürmen, sonrasında Çaykara’daki esnafları dolaşarak sorunlarını dinledi.

Anahtar Deliği 06.08.2022

İlçenin Taşkıran Mahallesi’nde yaşayan 100 yaşındaki Şükriye nineyi ziyaret eden Sürmen ile Şükriye nine arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Karadeniz köy geleneklerinde, kilolu ve kalıplı kadınlar tarlada daha iyi çalışacağından kaynanalar gelin adaylarını bu tür yapıda kadınlardan seçerlerdi.

Anahtar Deliği 06.08.2022

Şükriye nine, Meryem Hanım’ı gözüyle iyice süzdükten sonra, “Bu çok güçsüz ve zayıf. Tarlada çabuk yorulur. Bundan bir şey olmaz” şeklindeki yorum yapınca, herkes bir anda kahkahaya boğuldu.

Sürmen, 100 yaşındaki Şükriye ninenin güç testinden olumsuz not aldı.

CHP’NİN GÖZDE MİLLETVEKİLİ

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, partinin şehir dışındaki görevlendirmeleri yüzünden Trabzon’daki çalışmalarına ara verdi.

Genel merkez teşkilatı tarafından bilgi, birikim, temsiliyet ve diyaloglarıyla takdir edilen Kaya’ya parti içinde kritik görevler veriliyor. Geçtiğimiz hafta Erzurum’da çok yoğun bir mesai harcayan Kaya, Kılıçdaroğlu’nun Erzurum ziyareti öncesi gerçekleştirdiği ziyaretlerle, organizasyonun başarılı neticelenmesinde baş aktör oldu.

Anahtar Deliği 06.08.2022

Kaya’nın, Kılıçdaroğlu’nun ziyaret edeceği illerde yeniden görev alacağı belirtildi. Ahmet Kaya bir yandan genel merkezin verdiği görevleri yerine getirirken, diğer taraftan da fırsat bulduğu anlarda Trabzon’a gelerek vatandaşlarla buluşmayı ihmal etmiyor!

HERKESİN BİR YOĞURT YİYİŞİ VARDIR!

Herkesin bir yoğurt yiyişi vardır. Bu ifadeyi dünkü sosyal medya paylaşımında AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, kâsedeki yoğurta mısır ekmeği doğrarken çekilmiş bir fotoğrafı ile paylaşmış. Tabi atasözünün aslı, “Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” şeklindedir. Cora, yiğit kelimesini çıkartarak, herkes ifadesini kullanmış.

Kısacası mütevazılık yapmış. “Her insanın kendine göre bir çalışma yolu, kendine göre bir iş yapma biçimim olduğunu” vurgulamak adına kullanılan bu tabir, Salih Cora ile özleşebilecek bir söz aslında. Cora siyasete girdiği günden bu yana en çok efor sarf eden milletvekillerinin başında yer alıyor.

Gece gündüz demeden sürekli koşuşturuyor. İktidarın en acımasız eleştirildiği dönemde bile sokaktan hiç ayrılmadı.

Anahtar Deliği 06.08.2022

Sürekli halkla beraber oldu. Sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayan Salih Cora, gece yarılarına kadar sürekli çalışıyor. İlçelerde, köylerde, mahallelerde, açılışlarda, cenazelerde, hasta ziyaretlerinde, düğünlerde sürekli bir tempo, sürekli bir hareketlilik içinde! Açıkçası bu tempoya nasıl dayanıyor, anlamak mümkün değil.

Maşallah diyelim! Siyasi görüşüne katılırsınız veya katılmazsınız ama hakkını teslim etmek lazım. Cora’nın yoğurt yiyişi gerçekten farklı!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler