Başakşehir, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında sahasında Kocaelispor’u 1-0 mağlup etti. Mücadelenin tek golü 90+1. dakikada Eldor Shomurodov’un penaltısından geldi. Bu golle Shomurodov’un ligdeki gol sayısı 7’ye yükseldi.
Gol krallığında Onuachu’yla aynı sayıya ulaştı
30 yaşındaki Özbek forvet, attığı bu golle Süper Lig’de gol krallığı yarışında zirvede yer alan Trabzonsporlu Paul Onuachu’yu yakaladı. Her iki futbolcu da 7 golle listenin başında yer alıyor.
Beş farklı takımın ağlarını sarstı
Bu sezon istikrarlı bir performans sergileyen Shomurodov, Beşiktaş, Alanyaspor, Konyaspor, Galatasaray ve Kocaelispor karşılaşmalarında birer kez, Antalyaspor maçında ise iki kez gol sevinci yaşadı. Başakşehir formasıyla çıktığı her maçta takımının hücum gücüne önemli katkı veren Özbek oyuncu, form grafiğini her geçen hafta yükseltiyor.
Son dakikalarda gelen kritik gol
Kocaelispor karşısında alınan galibiyet, Başakşehir için önemli bir moral oldu. Mücadelenin 90+1. dakikasında kazanılan penaltıyı gole çeviren Eldor Shomurodov, takımına 3 puanı kazandırırken aynı zamanda ligdeki gol ortalamasını da yükseltti.
Kaynak:İHA