Zonguldak ile Trabzon arasında uzun süredir talep edilen uçak seferleri için yeni bir gelişme yaşandı. Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Zonguldak Temsilcisi Osman Sav ile Bartın Temsilcisi Ahmet Oktay, geçtiğimiz günlerde KGK Alanya Medya Buluşması’na katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na bölge halkının uçak seferi talebini iletmişti.
Alanya’daki buluşmada konuya ilgi gösteren Bakan Uraloğlu, dün Zonguldak’tan gelen heyeti Ankara’da ağırladı. Görüşmede Zonguldak-Trabzon hattında uçak seferlerinin başlatılması konusu detaylı şekilde ele alındı.

Heyetin sunduğu gerekçeler ve talepler üzerine Bakan Uraloğlu’nun, “Gereken ne varsa yapılacak” diyerek olumlu bir yaklaşım sergilediği öğrenildi.
Zonguldak ve çevresinde yaşayan vatandaşlar, iki Karadeniz şehri arasındaki doğrudan uçuşların başlamasının hem ulaşımı kolaylaştıracağı hem de bölgesel turizme katkı sağlayacağı görüşünde birleşiyor.
Kaynak:Haber61