Ortahisar Belediyesi tarafından Çağlayan Mahallesi’nde yürütülen Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerinin oturacağı daireleri belirlemek için yapılan kura çekimleri sürüyor.
Ortahisar Belediyesi’nde düzenlenen ikinci kura çekimi törenine ORKENT Genel Müdürü Can İhsan Bozbaş, ORKENT Yönetim Kurulu Üyeleri Serdar Çebi, Erkan Kurt ve Onur Sungur ile hak sahipleri katıldı.

Hak Sahipleri Kura Çekimi ile Dairelerini Belirledi
Kura çekimleri sonucunda, projede hak sahiplerine verilecek daireler belirlendi ve ardından sözleşme imzalama süreci başladı. ORKENT Genel Müdürü Can İhsan Bozbaş, kura çekimi öncesinde projeyle ilgili hak sahiplerini bilgilendirerek onların sorularını yanıtladı.

Projede, hak sahiplerinin talepleri doğrultusunda bazı değişiklikler yaptıklarını belirten Bozbaş, "Göreve geldikten sonra Ahmet Kaya Başkanımız, projenin hızla tamamlanması yönünde bir vizyon ortaya koydu. Ön görüşmelerimizde 1+1 daire seçeneğinin talep görmediğini fark ettik. Bu doğrultuda, metrekare değişmeden 1+1 daireleri projeden çıkararak 2+1 seçeneklerine dönüştürdük. Afet evlerinde yaşayan tüm hak sahiplerine ücretsiz olarak 2+1 daire verilecek. Ayrıca, fark ödeyerek 3+1 daireye geçmek isteyenlere de bu imkânı sunacağız" dedi.
Hak Sahipleri Gruplar Halinde Davet Ediliyor
Bozbaş, projede daha önce verilen tüm sözlerin arkasında olduklarını vurgulayarak, "Hak sahiplerine, bulundukları kat ve konumdan daire vermek üzere gruplar halinde davet ediyoruz. Geçtiğimiz kura çekiminde afet evlerinin birinci katında oturanları çağırdık, bugün ikinci katta oturanlar için kura çekimi gerçekleştiriyoruz. Bundan sonraki aşamada üçüncü kat hak sahiplerini davet edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Tahliye ve Yıkım Çalışmaları Yakında Başlayacak
Sözleşme sürecinin iki ay içinde tamamlanmasının planlandığını aktaran Bozbaş, ardından tahliye ve yıkım çalışmalarına başlanacağını duyurdu. "Olağanüstü bir durum yaşanmadığı sürece projeyi iki yıl içinde tamamlayarak dairelerinizi teslim etmeyi öngörüyoruz. Türkiye’de bu kadar avantajlı bir kentsel dönüşüm projesi bulunmuyor" diye konuştu.

Hak Sahipleri Dairelerini Seçti, Sözleşmelerini İmzaladı
Bilgilendirmenin ardından kura çekimine katılan hak sahipleri, çıkan sonuca göre oturacakları daireleri belirledi ve ardından sözleşmelerini imzaladı. Hak sahiplerine “Hayırlı olsun” dileğinde bulunan Bozbaş, kısa süre içinde diğer hak sahiplerinin de davet edileceğini ifade etti.
Kaynak: