Trabzon’da Türk Mutfağı coşkusu başladı. 21-27 Mayıs arasında kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası kapsamında etkinlikler bugün yapılan açılış ile başladı.
Trabzon İl Kültür Turizm Müdürlüğü Hizmet Binası’nda açılış ve tanıtım programı gerçekleştirildi.

Programda açıklamalarda bulunan Chef Merve Karagül, “Her lokma yemeğimizde Karadeniz’in fırtınası vardır. Trabzon’da sadece yemek yapmıyor geçmiş ile köprü kurmaya çalışıyoruz. Karadeniz mutfağına önem gösterip ileriye taşımak için daha çoka çalışmak lazım. Modern mutfak anlayışı ile daha farklı oluşumu getirmeyi planlayıp nesillerden nesillere taşımamız lazım. Çok kıymetli mutfağımız yemeklerimiz var. Bunu geçmişten geleceğe taşımak bizim için umarız daha kolay olur” ifadelerine yer verdi.

MÜDÜR ERDOĞAN: “MUTFAĞIMIZA KATKI SUNACAĞIZ”
Trabzon İl Kültür Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, “Yaşam biçimimizi mutfağımız temsil etmektedir. Her bölgemiz kendine has tatlar ile hazine sunmaktadır. Trabzon hamsisi, karalahanası gibi yemekleri ile sadece damaklara değil gönüllere hitap etmektedir. Bir milletin kimliği kültürü ile yaşar kültürü ise mutfağında hayat bulur. Mutfağımızın tanıtımına katkı sunacağız” ifadelerine yer verdi.

VALİ YARDIMCISI HÖKELEKLİ: “TÜRK MUTFAĞI ŞİFA VERİR”
Trabzon Vali Yardımcısı Hacı Osman Hökelekli, “Bizler sadece birer yemek tarifine değil sofralara taşınan hikayeleri kutluyoruz. Trabzon yalnızca doğal güzellikleri ile değil gastronomisi ile de dikkat çeken bir bölge olmuştur. Trabzon özgün bir sofraya sahiptir. Lezzetlerin arkasında yalnızca tarifler değil sürdürülebilirliğe duyulan saygı vardır. Türk mutfağı sadece doyurmaz, şifa verir birleştirir” dedi.





Kaynak: