Trabzon’da Kanuni Bulvarı’nda mağduriyet tartışması

Kanuni Bulvarı çalışmaları nedeniyle mağduriyet yaşadığını iddia eden vatandaşlar imza topladı.

Trabzon’da Kanuni Bulvarı’nda mağduriyet tartışması

Haber61 / Özel Haber / Selay Saykal - Trabzon’da yapımına başlayan Kanuni Bulvarı çalışmaları nedeniyle mağdur olduğunu iddia eden vatandaşlar imza toplayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletti.


Trabzon trafiğine nefes aldıracak proje Kanuni Bulvarı’nın geçtiği Gölçayır mevkii Düzyurt, Akoluk ve Kutlugün mahallesi sakinleri, istimlak bedellerinin adaletsiz verildiğini söyleyerek isyan etti.

Toplam 24 kilometre uzunluğundaki bulvarın yapımı sırasında, yolun geçtiği bölgede istimlak çalışmaları yapılarak vatandaşlara ait arazilerin mevzuat çerçevesinde değeri hesaplanıp muhtelif yerlerden aynı değer karşılığında arazi tahsis ediliyor. Ancak istimlak karşılığı verilen arazilerin yeri ve değeri tartışma yaratıyor.

Bulvarın geçtiği Düzyurt, Akoluk ve Kutlugün mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, istimlak bedellerinin doğru hesaplanmadığını ve mağdur edildiklerinden şikayetçi.

Yetkililere sesini duyurmaya çalışan vatandaşlar sonuç alamayınca konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletme girişiminde bulundu. Haklarının gasp edildiğini savunan 600’den fazla vatandaş imza toplayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Maçka mitingi sırasında aracı yoluyla iletti.

Konuyla ilgili açıklama yapan vatandaşlardan Yavuz Genç, hak arayışlarına sonuna kadar devam edeceklerini söyledi. Yetkililerin, İmar Kanunu’nu vatandaşa koz olarak kullandıklarını savunan Yavuz Genç, “Bulvarın geçtiği bölgedeki arazileri bölerek bizlere başka yerlerden arazi veriyorlar ancak bizden alınan arazilerle verilen arazilerin değeri bir değil. Herkesten yüzde 40’lık bir arazi alınıyor. Karayollarına para ödetmeden o yolu oradan geçirmeyi planlıyorlar. Bize verilen arazilerin emsal olduğunu söylüyorlar ama kesinlikle emsal değil. Bizden değerli arazileri alıp çalılık arazileri veriyorlar ve isterseniz mahkemeye verin diyorlar." dedi.

Yetkililerin İmar Kanunu’nun 18 maddesinin C bendini uygulamakta ısrar ettiğini belirten Genç şöyle devam etti: “Mağduriyet mutlaka olacak ama en aza indirgensin diye uğraşıyoruz. Yerimizi madem alıyorlar değerinde alsınlar. Evlerimiz yıkılacak. Bizi topraklarımızdan, komşularımızdan ayıracaklar, kendilerine göre yerleştirecekler. Başkan Gümrükçüoğlu, ‘Halk ne istiyorsa onu yapıyoruz’ diyor. O zaman bizim istediğimiz neden olmuyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Maçka’ya geldiğinde imzalarımızı aracı yoluyla kendisine ilettik.  Tüm vekilleri ve partilerin il başkanlarına mağduriyetimizi anlatacağız. Bizler, bulvar yapılmasın demiyoruz ama adaletsizlik yapmasınlar. Çukurçayır’a kadar olan yolun 18 km’sine kadar fazla fazla ödenek verip bize gelince para yok denmesi doğru mu?”

Trabzon’da Kanuni Bulvarı’nda mağduriyet tartışması

Trabzon’da Kanuni Bulvarı’nda mağduriyet tartışması

Trabzon’da Kanuni Bulvarı’nda mağduriyet tartışması

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler