Trabzon’da il başkanından tepki! “Milletin tapusunu sandıkla koruyacağız”

Anahtar Parti Trabzon İl Başkanı Hüseyin Cahit Köse, yaptığı açıklamada “Milleti HDP ile korkutup oy isteyenler, şimdi aynı HDP ile aynı sessizlikte buluşuyor. Bu çelişki, milletin aklıyla alay etmektir” ifadelerini kullandı.
Trabzon’da il başkanından tepki! “Milletin tapusunu sandıkla koruyacağız”

Anahtar Parti Trabzon İl Başkanı Hüseyin Cahit Köse, yaptığı yazılı açıklamada Lozan Antlaşması'na yönelik eleştirileri sert bir dille hedef aldı ve Cumhur İttifakı’nın politikalarına yönelik dikkat çeken eleştirilerde bulundu.

İktidarın söylemlerindeki çelişkilere işaret eden Köse, “Milleti HDP ile korkutarak oy isteyenler, şimdi aynı HDP ile aynı sessizlikte buluşuyor. Bu, milletin aklıyla alay etmektir” dedi.

“TERÖRÜN TAMAMI ORTADAN KALDIRILMALI”

Köse, Türkiye’de terörün tüm unsurlarıyla ortadan kaldırılmasını en çok isteyen taraf olduklarını vurgulayarak, “Ancak Türk milletinin izzeti korunmadan atılacak her adım eksik kalacaktır. Cumhur İttifakı’nın her politikasını doğru kabul etmiyoruz. Daha önce kandırıldıkları örnekleri hatırlıyoruz. Aynı hatanın tekrar yaşanma ihtimali karşısında endişeliyiz” ifadelerini kullandı.

“PKK’YA SÖZDE SİLAH BIRAKTIRMAK YETMEZ”

Köse, PKK’nın uyuşturucu trafiği ve gençliği hedef alan narko-terör yapılanmasıyla mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti.
“PKK’ya sözde silah bıraktırmaktan söz ediliyor, bu yetmez. Gençliğimizi felç eden narko-terör hattı var. Dünya uyuşturucu ticaretinin merkezinde PKK ve KCK yer alıyor. Bu yapıya karşı sessiz kalmak, milli güvenliğe karşı açık bir zaafiyettir. Terör örgütünün ana yapısı olan KCK’ya karşı harekete geçilmezse, bu çözüm süreci Türkiye’nin çözülüş süreci olur” diye konuştu.

“LOZAN BU MEMLEKETİN TAPUSUDUR”

Son dönemde Lozan Antlaşması’na yönelik artan revizyonist söylemleri “siyasi bölücülüğün zemin hazırlığı” olarak nitelendiren Köse, “Lozan, bu memleketin tapusudur. Devletin ve milletin varlığının teminatıdır. Lozan’la uğraşmak, Türkiye Cumhuriyeti’ni tarih dışına itmeye çalışmaktır” dedi.

REFERANDUM ÇAĞRISI: “MİLLET KARAR VERSİN”

Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren kararların yalnızca Meclis aritmetiğine bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Köse, referandum çağrısında bulundu:
“Meclis, anayasa dahil tüm düzenlemeleri hazırlasın, komisyonlar oluştursun. Ancak bu sürecin sonunda halkın iradesine başvurulsun. Meclis bölücülüğe kılıf yapılmasın. Millet karar versin.”

Köse, açıklamasının sonunda milliyetçilik iddiasında bulunan tüm kesimlere seslenerek, “Milliyetçiliği, sadece seçim dönemi hatırlayanlara değil; milletin hakkını her şartta savunanlara teslim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir