Trabzon'da APP plaka seferberliği: Hafta sonu kararı
Trabzon’da APP plaka kullanan araç sahipleri, uygulanan yüksek para cezaları nedeniyle plakalarını değiştirmek için başvurularını yapıyorlar. Sabah saatlerinden itibaren plaka değişimi için başvuru yapan sürücüler, işlemlerini tamamlayabilmek için uzun süre beklemek zorunda kaldı.
APP plakaya ağır cezalar uygulanıyor
Kalın karakterlerle basılan ve APP olarak adlandırılan sahte veya standart dışı plakalar nedeniyle sürücülere yüksek miktarda ceza uygulanıyor. Yetkililer tarafından gerçekleştirilen denetimlerde bu tür plakaların tespit edilmesi halinde araç sahiplerine ciddi yaptırımlar uygulanıyor.
Ceza 280 bin liraya kadar çıkabiliyor
Uygulama kapsamında APP plaka kullanan sürücülere 280 bin liraya kadar ceza kesilebiliyor. Ayrıca söz konusu plakaların tespit edilmesi durumunda araçlar trafikten men edilebiliyor.
İlk tespitte sürücülere 140 bin lira para cezası uygulanırken, aynı ihlalin ikinci kez tespit edilmesi halinde ceza miktarı 280 bin liraya kadar yükseliyor.
İşlemler cumartesiye kadar sürecek
Yetkililer, APP plakasını değiştirmek isteyen sürücülerin işlemlerini cumartesi günü saat 16.30’a kadar sürdürebileceğini bildirdi.
NOTERLERDE AÇIK
APP plaka değişimi sürecinde sürücülerin bir diğer uğrak noktası olan Noterlerde cumartesi mesaisini aralıksız sürdürecek. Saat 09.00 ile 17.00 arasında açık olan Noterler vatandaşlara hizmet verecekler.
Kaynak:Haber61