Trabzon’da Altın Çağda Bilim Sergisi açıldı

Trabzon’da düzenlenen Altın Çağda Bilim Sergisi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla açıldı. Sergide Türk-İslam bilginlerinin buluşları tanıtılıyor.
Trabzon’da Altın Çağda Bilim Sergisi açıldı

Trabzon’da Altın Çağda Bilim Sergisi’nin açılışı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Sergi, Forum AVM Fener Meydanı’nda kurulan çadırda ziyaretçilere kapılarını açtı.

Açılış programına Bakan Süleyman Soylu’nun yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Süleyman Baykal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Mazhar Yıldırımhan, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu ve Salih Cora katıldı.

Programa ayrıca AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da iştirak etti.

Türk-İslam bilim insanlarının eserleri sergileniyor

Sergide, 7. ve 17. yüzyıllar arasında Türk-İslam bilginleri tarafından gerçekleştirilen buluşlar ziyaretçilere sunuluyor.

Kurulan alanda bilim tarihine ışık tutan eserlerin yer aldığı serginin, yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Altın Çağda Bilim Sergisi’nin belirli süre boyunca ziyaret edilebileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.