Trabzon şehir hastanesinde risk var mı? Bakan Uraloğlu iddiaları yanıtladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon programı kapsamında Trabzon Şehir Hastanesi ve bağlantı yollarında incelemeler yaptı. İnşaat alanında açıklamalarda bulunan Uraloğlu, hem hastane sürecine hem de gündemdeki risk iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“İnşaat neredeyse tamamlanmak üzere”
Program çerçevesinde milletvekilleri, Trabzon Valisi, belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Başkanı, il başkanı ve teşkilat mensuplarıyla birlikte sahada olduklarını belirten Uraloğlu, “İnşallah Ramazan’ı hakkımızda hayırlı eylesin, sağlıkla, selametle bizleri bayrama ulaştırsın. Bugünkü programımız kapsamında milletvekillerimiz, valimiz, belediye başkanımız, büyükşehir belediye başkanlarımız, il başkanımız ve teşkilatımızla birlikte Trabzon programı gerçekleştiriyoruz. Şehir hastanesi inşaat alanındayız. İnşaat neredeyse tamamlanmak üzere, bununla ilgili değerlendirmeler yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Yüzde 90’ın üzerinde tamamlandı
Trabzon Şehir Hastanesi’nde gelinen son duruma ilişkin bilgi veren Uraloğlu, projenin yüzde 90’ın üzerine ulaştığını söyledi.
“Şehir hastanemize baktığımızda yüzde 90’ların üzerine gelmiş durumdayız. Heyetimizle birlikte içeride brifing aldık. Artık iç donanım ve tıbbi cihazların yerleştirilmesi aşamasına gelinmek üzere. 272 bin metrekarelik çok büyük bir inşaat alanından bahsediyoruz. İlk etapta binin üzerinde yatak kapasitesiyle hizmete açılacak, daha sonra 1500 yatak kapasitesine ulaşacak önemli bir bölge hastanesidir. Genel hastane, kadın doğum hastanesi, onkoloji hastanesi, kalp ve damar cerrahisi hastanesi, ameliyathaneler ve yoğun bakım üniteleri bulunacak. Ayrıca yaklaşık 2500 kapalı ve açık otopark kapasitesi olacak.” dedi.
“Herhangi bir risk öngörüsü bulunmamaktadır”
Hastane ve stadyumla ilgili zaman zaman gündeme gelen iddialara da değinen Uraloğlu, teknik verileri paylaştı.
“Burada zaman zaman yapılan spekülasyonlara da değinmek isterim. 4800 adet fore kazık ve 762 adet sismik izolatör kullanılmıştır. Mühendislik açısından herhangi bir risk öngörüsü bulunmamaktadır.” ifadelerini kullandı.
Kaynak:Haber61