Saadet Partisi Trabzon’dan adalet vurgusu: “Hukukun üstünlüğü Güçlü Türkiye’nin teminatıdır”
Trabzon’da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Ahmet Muratoğlu, adaletin devletin varlık sebebi ve medeniyetin temel direği olduğunu ifade etti. Muratoğlu, “Adalet, sadece mahkeme salonlarında değil, hayatın her alanında toplumun temel direği oldu” sözlerini kullandı.
Hukukun üstünlüğünün; devlet gücünün hukukla sınırlandığı, haklının korunduğu bir yönetim anlayışını temsil ettiğini belirten Muratoğlu, adalet duygusunun zedelendiği toplumlarda güvenin ve huzurun sarsıldığını dile getirdi. Yargı bağımsızlığı ve temel haklar alanında yaşanan sorunların toplumsal yapıyı doğrudan etkilediğini vurguladı.
"ADALET, TOPLUMUN TEMEL DİREĞİDİR"
Hukukun üstünlüğünün; adaletin tesis edildiği, haklının korunduğu ve devlet gücünün hukukla sınırlandığı bir yönetim anlayışını ifade ettiğini belirten Muratoğlu,
"Adalet, sadece mahkeme salonlarında değil, hayatın her alanında toplumun temel direğidir." ifadelerini kullandı. Adaletin zayıfladığı yerlerde güvenin azalacağına, huzurun bozulacağına ve devlet ile millet arasındaki bağın zedeleneceğine dikkat çeken İl Başkanı, günümüzde ülkemizde hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve temel haklar alanlarında yaşanan sorunların, toplumdaki adalet duygusunu derinden etkilediğini belirtti.
"AYRIŞTIRAN DEĞİL BİRLEŞTİREN, KEYFÎ DEĞİL ADİL YÖNETİM"
Saadet Partisi'nin "Önce ahlak ve maneviyat" ilkesinin ancak adaletle anlam kazanacağını söyleyen Muratoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:
"Adaletin olmadığı bir yerde ne gerçek kalkınma mümkündür ne de toplumsal barış sağlanabilir. Bugün ihtiyaç duyulan; ayrıştıran değil birleştiren, baskı kuran değil hakkı koruyan, keyfî değil adil, kapalı değil şeffaf bir yönetim anlayışıdır. Yargının tam bağımsız ve tarafsız işlemesi, kuvvetler ayrılığının sağlıklı biçimde korunması, vatandaşın temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması hukuk devletinin vazgeçilmez şartlarıdır."
Muratoğlu ayrıca, şeffaf ve hesap verebilir bir kamu yönetimi, liyakate dayalı kadrolar ve güçlü denetim mekanizmalarının devlet-millet ilişkisini pekiştireceğinin altını çizdi. Yolsuzlukla etkin mücadelenin ve adil gelir dağılımının hem hukuki hem de ahlaki bir sorumluluk olduğunu hatırlattı.
SAADET PARTİSİ'NDEN 5 MADDELİK ADALET ÇAĞRISI
Ahmet Muratoğlu, Saadet Partisi olarak açık ve net taleplerini şu şekilde sıraladı:
• Adalet yeniden devletin temeli yapılmalıdır.
• Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı tam anlamıyla sağlanmalıdır.
• Temel hak ve özgürlükler yüksek hukuk standartlarında güvence altına alınmalıdır.
• Kamu yönetiminde şeffaflık, liyakat ve hesap verebilirlik esas olmalıdır.
• Toplumsal barışı güçlendiren, insan onurunu koruyan adil bir düzen kurulmalıdır.
Açıklamasını partisinin iktidar vizyonuyla sonlandıran Muratoğlu,
"Saadet iktidarında ülkemiz; adaletin hâkim olduğu, hukukun üstünlüğünün eksiksiz uygulandığı bir Türkiye; güçlü ekonomisi, sağlam kurumları, huzurlu toplumu ve saygın duruşuyla geleceğe güvenle yürüyen bir Türkiye olacaktır." dedi.
Kaynak:Saadet Partisi Trabzon