Ortahisar Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantılarının beşinci oturumu, Belediye Başkanı Ahmet Kaya başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ana gündem maddesini 2026 yılı performans programı oluşturdu.
AK PARTİ’DEN PERSONEL VE HİZMET ELEŞTİRİSİ
Toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Şanver, belediyenin performans raporuna ilişkin eleştirilerde bulundu. Şanver, “Göze çarpan birkaç konu var. 2026 yılı performans raporlarından anlaşılacağı üzere, 2025’te de olduğu gibi rutinin dışında kalıcı bir hizmetin yapılmayacağı görülmektedir. Belediyenin hizmet yüzlerinden en önemlilerinden olan Fen İşleri ve Temizlik İşleri’ne eleman alımı yapılmamıştır. Personel eksikliği söz konusu, bunun dikkate alınması lazım. ORBEL dışında belediyenin diğer şirketleri neden yer almaktadır, burada kaç personel çalışmaktadır, bunun tarafımıza iletilmesini rica ediyorum.” ifadelerini kullandı.
MHP’DEN BİRLİK VE HİZMET VURGUSU
MHP Grup Başkanvekili Abdurrahman Kınalı, toplantıda yaptığı değerlendirmede birlik mesajı verdi. Kınalı, “Trabzon’umuza ve halkımıza hayırlı hizmetler yapmak için hazırız, umarım hayırlı olur.” dedi.
CHP’DEN ENFLASYON VE YATIRIM DEĞERLENDİRMESİ
CHP Grup Başkanvekili Cüneyit Zorlu, enflasyon koşullarına rağmen gelirlerin dengede tutulduğunu ve belediyenin kalıcı yatırımlara yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
Zorlu, “Enflasyona rağmen aşağılarda tuttuk. Aşırı bir enflasyon olmazsa da böyle devam edeceğiz. Kalıcı yatırımımız yok denildi. Kalıcı yatırım 1,5 yıllık belediyeden beklemek çok zor. 2014, 2015, 2016 yıllarında Ahmet Metin Genç’in yaptıklarını söylemek istiyorum. Prefabrik hizmet binası yapılmış, tadilatlar yapılmış. Kesintiler olmamasına rağmen destek almalarına rağmen yapılanlar bunlar. 2016 yılında park yaparak işe başlamışlar. 2 sene sonra bu hazırlık evresidir, hak veriyorum. Onun için yaptıklarınız buradadır, size de bunları verebilirim. 2026 yılında neler yapacağımızı açıklıyoruz. Kendilerinin 10 yıllık süreçte yapamadıkları kentsel dönüşüme başlayarak ihalesini yaptık ve başladık. Performansı eleştirirken artıyı eksiği söylememiz lazım. Çağlayan Kentsel Dönüşüm’e başladık, ihale yapıldı, değerli bir müteahhit arkadaşımız başlıyor. 1,5 senedir neler yaptığımızın en somut halidir. 2 tane projelerimiz var, henüz hazır değil, sürpriz olsun.” şeklinde konuştu.
PERSONEL YAPISI HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
Zorlu, belediyedeki personel yapısına ilişkin sayısal verileri de paylaştı. “Personel sayısı soruldu, bizim yaklaşık memur sayımız 397, kadrolu işçi sayımız 40, ORBEL’deki işçi sayımız 1101’dir. ORKET’te 5 işçimiz, Akvaryum’da 46 kişimiz var, toplam 1681 kişilik kadromuz mevcut. Toplam 127 kişi işe aldık. Akvaryumdan ya da diğer kurumlarımız arasında geçişler yaptık. Toplam 127 kişiden bahsediyoruz.” dedi.
AK PARTİ’DEN YANIT: ‘PERSONEL EKSİKLİĞİ DEVAM EDİYOR’
AK Parti Grup Başkanvekili Yavuz Şanver, Zorlu’nun açıklamalarına yanıt vererek personel eksikliğinin sürdüğünü belirtti.
Şanver, “Fen İşleri’nin ve Temizlik İşleri’nin personel eksikliği olduğunu dile getiriyorum. Performans raporunu değerlendirirken genel anlamda yüzde 80’lere varan personel ücretlerini gördük. 100 milyon TL neye yetecek dedik. Eleştiri olsun diye söylemedik, maksadına uygun genel bir değerlendirme yaptım. Personel sayıları burada 1533 personel ile belediye şu performans raporunda yer alıyor, bu tarih itibarıyla.” ifadelerini kullandı.
OTURUM TAMAMLANDI
Ortahisar Belediye Meclisi’nin beşinci oturumu, 2026 yılı performans programına ilişkin görüşmelerin tamamlanmasının ardından sona erdi.
Kaynak: