Ortahisar Belediye Meclisi’nin Aralık ayı oturumunda CHP’li Meclis Üyesi Hasan Kamil Kandaz söz alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptıkları görüşmeyi aktardı. Kandaz, İmamoğlu’nun moralinin yüksek olduğunu ve savunmasını kararlılıkla yapacağını söylediğini ifade etti. Mecliste, Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon’a gönderdiği mektup da okundu.
CHP’li Meclis Üyesi Hasan Kamil Kandaz, Ekrem İmamoğlu ile yaklaşık üç saat görüştüklerini belirterek,
“Sayın başkanımızı çok moralli gördük. Bu konuda kesinlikle savunmasını tam anlamıyla yapacağını söyledi.” dedi.
Kandaz daha sonra İmamoğlu’nun meclise gönderdiği mesajı okudu. Mektupta İmamoğlu, memleketi Trabzon’a hitaben şu ifadeleri paylaştı:
“Sevgili hemşehrilerime, kalbi güzel, yürekli… Ortahisar’a, Pazarkapı’ya, Trabzon Lisesi’ne, Hacıkasım’da doğduğum büyüdüğüm mahalleme selam olsun… Türkiye için çok çalışma zamanı. Adalet mücadelesi Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. yüzyılı için şarttır. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz. Sizleri hasretle kucaklıyorum.”
Kandaz, özellikle Pazarkapı ve okuduğu okulun bulunduğu bölgeye İmamoğlu’nun selam gönderdiğini vurguladı.
TARİHİ ÇEŞME İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNDU
Hasan Kamil Kandaz konuşmasının devamında, Pazarkapı’da bulunan 200 yıllık tarihi çeşme ile ilgili girişimlerini anlattı:
“Trabzon’da eşi benzeri olmayan, türünün tek örneği bir çeşme. Blok ve müstakil yapıda, önemli bir duvar çeşmesi. Bu çeşmenin temizlenmesi ve korunması için gerekli yerlere başvurdum.”
Kandaz, TİSKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Anıtlar Kurulu, Valilik ile görüştüğünü ve çeşmenin temizliği, bakımı ve korunması için süreci başlattığını söyledi.
“Bu tarihi çeşmenin temizlenmesini ve korunmasını istiyorum. Konuyu tüm ilgili kurumlara ilettim.” diyerek sözlerini tamamladı.
Kaynak:Haber61