Tarihi Ganita Yolunda Rezalet: Şehrin Gözbebeği Çöplüğe Döndü
Trabzon’un tarihine tanıklık eden ve kentin en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Ganita sahilinin giriş noktaları, son günlerde görenleri hayrete düşüren bir bakımsızlıkla karşı karşıya. Özellikle sonbahar aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan bölgede, Trabzon Eczacı Odası önündeki park alanı adeta savaş alanına dönmüş durumda. Parkın estetik görünümünü sağlayan ahşap yer döşemelerinin üzerinde ateş yakıldığı ve malzemelerin geri dönülemez şekilde tahrip edildiği gözlendi.
Çöp Yığınları ve Bakımsızlık Tepki Çekiyor
Sadece fiziksel tahribatla sınırlı kalmayan bakımsızlık, çevre kirliliğiyle de hat safhaya ulaştı. Bölgedeki dinlenme alanlarının her tarafının çöplerle dolu olması, "Bu da yapılır mı? İnsan olan bunu yapmaz" dedirten manzaralara sahne oldu. Özellikle tarihi surların iç kısımlarının atık sahasına dönüşmesi, şehrin tarihi dokusuna verilen zararı gözler önüne serdi. Mahalle sakinleri, kentin en değerli noktalarından birinin bu denli sahipsiz bırakılmasına sert tepki gösterdi.
Yetkililere Acil Çağrı
Hafta sonları ve mevsim geçişlerinde binlerce kişinin geçtiği bu güzergahın içler acısı hali, Trabzon’un turizm vizyonuna da gölge düşürüyor. Çevre sakinleri ve doğaseverler, belediye ve ilgili birimlerin bir an önce harekete geçerek bölgede temizlik ve onarım çalışması başlatmasını bekliyor. Tarihi mirasın korunması adına güvenlik önlemlerinin artırılması da talepler arasında yer alıyor.