Haber61 gündeme getirmişti: 30 bin TL seyyanen zam bekleyen memura kötü haber

Türkiye’nin gündemine ilk kez haber61.net'in getirdiği 30 bin TL seyyanen zam bekleyen memur için, iptal kararı geldi.
Haber61 gündeme getirmişti: 30 bin TL seyyanen zam bekleyen memura kötü haber

AK Parti'nin önerisi ile Meclis Başkanlığı'na sunulan kamuda görevli üst düzey yöneticilere 30 bin TL seyyanen zam yapılması öngörülmüştü. Ancak, söz konusu düzenlemeye gelen tepkilerin ardından öneri geri çekildi. 

Türkiye’nin gündemine ilk kez Haber61.net'in gündeme taşıdığı konu ile ilgili köşe yazarımız Ahmet Külekçi, "Bu teklif asla Meclisten geçmemeli" çağrısında bulunmuştu

AK Parti'nin önerisi ile komisyondan geçen ve Meclis Başkanlığı'na sunulan, kamuda görevli uzman/yönetici statüsündeki 30 binin üzerinde personelin yararlanacağı seyyanen zam düzenlemesi geri çekildi.

Söz konusu teklif ile nitelikli iş gücüne sahip personellerin kamu yerine özel sektöre yönelmesinin önüne geçilmesi amaçlanırken, düzenlemenin "eşitlik" ilkesine aykırı olması kamuoyunda tepki toplamıştı.

Memurların yalnızca küçük bir kısmını kapsayan seyyanen zam teklifinin, komisyon aşamasını tamamlamasının ardından önerge ile TBMM Genel Kurulu'na sunulan Vergi Paketi'ne eklenmesi bekleniyordu.

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir