Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Dünya Ticaret Merkezi arazisi üzerinde yapımı yarım kalan fuar ve kongre merkezi ile otel binalarının satışa çıkarıldığını duyurarak, Trabzon iş dünyasına ortak yatırım çağrısında bulundu. Çelebi, projeye katılmak isteyenlerin TTSO Genel Sekreterliğine başvurarak taleplerini iletmelerini istedi.
“ORTAK GİRİŞİM GRUBU KURULABİLİR”
TTSO Başkanı Çelebi, Trabzon Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu olarak satış kararı aldıklarını belirterek, “Kompleksi Trabzon iş dünyasının sahiplenmesini arzu ediyoruz. Bir Ortak Girişim Grubu kurularak yeni bir şirket kurulabilir. Pay almak, projeye ortak olmak isteyen tüm girişimcileri odamıza davet ediyoruz. Gelen talepler doğrultusunda bir yol haritası belirleyeceğiz. Hisse payları belirlendikten sonra herkes aldığı oran kadar ortak olacak” dedi.
“KOMPLEKS BİR BÜTÜN OLARAK YA DA PARÇA PARÇA SATILABİLİR”
Çelebi, satışa konu olan alanlarda bir fuar ve kongre merkezi, 4 ve 5 yıldızlı iki otel binası ile rezidans bulunduğunu hatırlatarak, “Taleplere göre komple bir satış ya da ayrı ayrı satış opsiyonu değerlendirilebilir. Bu konuda karar, Trabzon DTM Yönetim Kurulu’nun değerlendirmesiyle şekillenecek” ifadelerini kullandı.
Başkan Çelebi, Trabzon’un ekonomisine ve turizmine önemli katkılar sunabilecek bu yatırımı şehrin dinamiklerinin birlikte sahiplenmesi gerektiğini vurgulayarak, tüm iş dünyasını projeye destek vermeye davet etti.
Kaynak: