Çalmadıkları bir bu kalmıştı: Hem horonu hem de güreşi

Yunanistan’da düzenlenen bir festivalde horon oynanması ve aynı anda yağlı güreşi andıran görüntülerin ortaya çıkması, sosyal medyada kültürel sahiplenme tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Çalmadıkları bir bu kalmıştı: Hem horonu hem de güreşi

Yunanistan’da düzenlenen bir festivalde kaydedilen görüntüler sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Festival alanında horon oynandığı ve aynı anda yağlı güreşi andıran bir müsabakanın yapıldığı anlar, kısa sürede gündem oldu.

Görüntülerde, yöresel kıyafetler giyen kalabalık bir grubun horon oynadığı görülürken, platformun ortasında vücutlarını yağlayan iki kişinin güreş tutması dikkat çekti. Bu anlar, izleyenler arasında kültürel benzerlikler ve sahiplenme tartışmalarını beraberinde getirdi.

yunanistan-ss

Paylaşılan videoların hızla yayılmasıyla birlikte çok sayıda sosyal medya kullanıcısı yorum yaptı. Bazı kullanıcılar durumu esprili bir dille ele alırken, bazıları ise horon ve yağlı güreşin Türk kültürüne ait olduğunu savunarak tepki gösterdi. “Horonumuzu da sahiplenmişler” şeklindeki yorumlar öne çıktı.

Daha önce de benzer tartışmalar yaşanmıştı. Dünya mutfaklarını sıralayan TasteAtlas, sakatat kategorisinde kokoreci “kokoretsi” adıyla Yunan mutfağına ait bir lezzet olarak listelemiş, bu durum kamuoyunda tepkiye neden olmuştu.

Festival görüntüleriyle birlikte yeniden alevlenen tartışma, iki ülke arasında kültürel benzerlikler ve miras konusundaki hassasiyetleri bir kez daha gündeme taşıdı.

Kaynak:en son haber

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.