Bekir Aktürk’ten Nusaybin sınır hattında Türk bayrağına hain saldırıya sert tepki
Türkiye Muhtarlar Federasyonu eski başkanı Bekir Aktürk, Mardin’in Nusaybin ilçesinde Türk bayrağını indirmeye yönelik girişime ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Yapılan açıklamada, söz konusu olayın milletin birliğini hedef alan açık bir provokasyon olduğu ifade edildi.
Türkiye Muhtarlar Federasyonu eski başkanı Bekir Aktürk, yaptığı yazılı açıklamada tarih boyunca bu topraklarda destan yazan bir millet olarak benzer girişimlerin ülkenin huzurunu ve refahını bozmayı amaçlayan karanlık planların parçası olduğu belirtildi. Dün olduğu gibi bugün de bu tür eylemlere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
“Bayrak bağımsızlığımızın sembolüdür”
Aktürk, açıklamasında, “Bayrağımız, bağımsızlığımızın ve onurumuzun sembolüdür. Ona uzanan her el, milletimizin iradesine uzanmıştır” ifadelerine yer verildi. Ancak yaşanan olaylar karşısında kullanılan dilin ve yapılan paylaşımların büyük önem taşıdığına dikkat çekildi.
Sağduyu çağrısı
Toplumu karşı karşıya getirmeyi amaçlayan provokasyonlara fırsat verilmemesi gerektiği kaydedilen Bekir Aktürk, herkesin bulunduğu konumun sorumluluğuyla hareket etmesi, sağduyulu ve sakin olunmasının hayati önem taşıdığı ifade edildi. “Bugün Nusaybin’de, yarın nerede olacağı bilinmez” değerlendirmesi yapıldı.
“Devletimizin yanında durmalıyız”
Eski başkan Aktürk açıklamanın sonunda ise, milletin huzurunu korumanın, istikrarı güçlendirmenin ve provokasyonlara geçit vermemenin herkesin ortak görevi olduğu vurgulandı. Devletin yanında dimdik durulması, bayrağa sahip çıkılması ve milli birliğin korunması çağrısında bulunuldu.
Kaynak:Haber Bülteni