| Keşfet
Sosyal Gündem Resmi İlanlar
Trabzon Haber Yayın tarihi: 15 Mayıs 2026 11:03

Bayburt’ta arazi toplulaştırma çalışmalarında son durum görüşüldü

Bayburt’ta Çamur Barajı Sulaması Arazi Toplulaştırma ve TİGH çalışmaları kapsamında son durum değerlendirildi. DSİ’de düzenlenen toplantıda muhtarların talepleri ele alındı.

Bayburt’ta tarım arazilerinin daha verimli kullanılması amacıyla sürdürülen Çamur Barajı Sulaması Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri (TİGH) çalışmaları masaya yatırıldı.

Devlet Su İşleri (DSİ) Bayburt Şube Müdürlüğünde düzenlenen toplantıda projede gelinen son aşama değerlendirildi.

Muhtarların Talepleri Dinlendi

Toplantıda çalışmalardan etkilenen köylerdeki mevcut durum, sahadaki ihtiyaçlar ve muhtarların talepleri görüşüldü.

Köy muhtarları, süreçle ilgili görüş ve önerilerini yetkililere iletti.

Köy Temsilcileri Katıldı

DSİ Bayburt Şube Müdürü Muhammer Adanur’un başkanlığında yapılan toplantıya çok sayıda köy muhtarı katıldı.

Beşpınar, Serenli, Elmalı, Damlıca, Yukarıdikmetaş, Kalecik, Yazıbaşı ve Otlukbeli köylerinin muhtarları toplantıda yer aldı.

Amaç: Daha Verimli Tarım Arazileri

Yetkililer, arazi toplulaştırma çalışmalarının parçalı tarım arazisi yapısını ortadan kaldırmayı, verimi artırmayı ve tarımsal altyapıyı güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

Çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda sürdüğü ifade edildi.

Kaynak: İHA

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!