Başkanlar tartıştı:" Ağanın has adamları" yarışması başladı
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya arasında yaşanan gerilim, bu kez belediye çalışanlarının sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme geldi. İki belediyede görev yapan bazı personelin, tartışmaya taraf gibi pozisyon alması dikkat çekti.
Sosyal medyada “siyasi aktör” gibi paylaşımlar
İsimlerini vermek istemeyen bazı çalışanların, kişisel sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda karşı tarafı hedef aldığı ve kendi başkanlarını savunan ifadeler kullandığı görüldü. Söz konusu paylaşımlarda “kerameti kendinden menkul” bir tavır sergilendiği belirtildi.
Paylaşımların içeriğinde, karşı tarafa yönelik sert ifadeler yer alırken, adeta birer siyasi aktör gibi hareket edildiği kaydedildi.
“Ağanın has adamı olma” gayreti mi?
Sosyal medya üzerinden yapılan çıkışların üslubunun dikkat çekici olduğu ifade edilirken, bu tutumun “Ağanın has adamı olma” çabasından öteye geçmediği değerlendirildi.
Ahmet Metin Genç ve Ahmet Kaya’nın uzun yıllardır siyasetin içinde yer alan, seçim kazanmış ve kamuoyu önünde kendilerini ifade edebilen isimler olduğuna işaret edildi. On binlerce vatandaşın oyuyla seçilmiş belediye başkanlarının, çalışanlarının sosyal medya üzerinden verdiği tepkilere ihtiyaç duyup duymadığı ise kamuoyunda tartışma konusu oldu.
Kamu görevlisinin tarafsızlığı vurgusu
Kamu çalışanlarının tarafgir bir görüntü vermesinin kurumsal ciddiyetle bağdaşmayacağına dikkat çekildi. Belediye meclislerinde yaşanan tartışmaların siyasetin doğasında olduğu, bu tartışmalara yanıt vermesi gereken kişilerin de yine siyasetçiler olduğu belirtildi.
Siyasetin zaman zaman gerilim üretebileceği, tansiyonun yükselebileceği ancak bunun memur ya da işçinin alanı olmadığı ifade edildi.
“Siyaset siyasetçilere bırakılmalı”
Kamuda görev yapmanın profesyonellik, tarafsızlık ve kurumsal disiplin gerektirdiği vurgulandı. Sosyal medya üzerinden yapılan sadakat gösterilerinin kamu sorumluluğuyla örtüşmeyeceği kaydedildi.
Her iki başkanın da ekiplerine net bir çerçeve çizmesi gerektiği ifade edilirken, “Siyaset, siyasetçilere bırakılmalı.” değerlendirmesinde bulunuldu.
Son olarak, “İşçi işçiliğini, memur da memurluğunu yapmalı.” görüşü dile getirildi ve herkesin görev sınırları içinde hareket etmesi gerektiği vurgulandı.
Kaynak:Haber61