Akçaabat'ta 2. açık hava tiyatro günleri başlıyor

Akçaabat Belediyesi 2. Açık Hava Tiyatro Günleri'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Akçaabat'ta 2. açık hava tiyatro günleri başlıyor

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde bu yıl 2. düzenlenecek olan Açık Hava Tiyatro Günleri'nin tanıtım toplantısı bugün gerçekleştirildi.

2-9 Temmuz arasında Akçaabat Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan tiyatro günlerine  Gümüşhane Yankı Kumpanya, Trabzon Devlet Tiyatrosu, Erzurum Medya Sanatevi, Trabzon Sanat Tiyatrosu, Trabzon DT Çocuk Oyunu, Giresun Belediye Şehir Tiyatrosu, Akçaabat Belediye Tiyatrosu ve Samsun Hayal Atölyesi Tiyatrosu grupları katılacak.

Akçaabat'ta 2. açık hava tiyatro günleri başlıyor

Tiyatrro günleriyle ilgili konuşan Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar "Akçaabat tarihi değeriyle, doğal güzellikleriyle, kültür ve sanat hayatıyla hem bölgemizin hem Türkiye'nin bana göre dünyanın en güzel en özel yerlerinden biri. Bulunduğumuz mekanda mavi ve yeşil tonları Akçaabat'ı en iyi şekilde açıklayacak bir noktadadır. 1999 yılında Akçaabat Belediye Tiyatrosu kuruldu. Akçaabat’ta Erol Günaydın tiyatro günleri diye her yıl düzenli organizasyon yapıyorduk. Geçen 10. Sunu düzenleyecektik pandemi şartları nedeniyle yapamadık. Hatta tiyatro grupları Akçaabat’a gelmiş bekliyorlardı. Erol Günaydın demişken onun Akçaabat’lı olduğunu söylemeden geçmeyelim. Kendisi Orta Mahalle’de doğdu 8 yaşına kadar burada yaşadı. Türk tiyatrosunun duayeni haline gelmiş, bizi en üst seviyede temsil etmiş bir kişidir. Geçen yıl yapamadığımız Erol Günaydın tiyatro günlerini geçen yıl bugünlerde açık hava tiyatro günlerine çevirdik. Halkımızdan çok güzel dönüşler aldık.” ifadelerini kullandı.

Başkanvekili Bayraktar Trabzon Üniversitesi’nin taşınması polemiği ile ilgili gelen soruya yanıt vererek “Taşınmasını isteyenler kimler? Gizemli bir konu.... Bu işi ilim ve bilime bırakalım. Şehrin doğusunda iki tane üniversite var. Bunu da batıda yapalım şehrimizi kilitlemeden güzel işlere imza atacak dünyada başarılı bir üniversite haline getirelim." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler