Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, normalleşme adımlarında Trabzon’un çok yüksek risk kategorisinde olduğu için kısıtlamaların çoğuna devam edilmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Genç yaşanan süreci olağanüstü olarak değerlendirerek “ 1 yıldır mücadele ediyoruz bütün insanlık gibi ülkemizde de mücadele ettiğimiz bir süreç. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ülke olarak şuan itibariyle aşılama oranlarında dünyada ilk 5 ülkede olmamız, diğer tedbirlerle beraber ülke olarak diğer ülkelere nazaran nispeten daha iyi olmamız olumlu gelişmeler.” Dedi.
Genç sosyal ve ekonomik hayatın devam etmesi gerektiğini belirterek “Hayatın ekonomik ve sosyal dinamiklerinin sürdürülebilmesi lazım. Bu toplumun bir talebi. Biz yerelde belediye başkanıyız. Hem lokantacımız, hem kahvehaneler bütün kesimler bir an önce tedbirlerin azaltılması ya da kaldırılması talebiyle ekonomik hayatlarını devam ettirmek ayakta durmak istiyorlar. Belediye başkanı olmam nedeniyle bu tarz şeylerle sık sık haşır neşir oluyoruz. Talepleri dinliyoruz, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Valimiz riyasetinde bu süreci yönetiyoruz. ” ifadelerini kullandı.
Trabzon’a haritadaki kırmızı rengin yakışmadığını söyleyen Başkan Genç “Haritada bölgemizin rengi şehrimize de bölgemize de yakışmıyor. Lütfen vatandaşlarımız el birliği ile birlikte bu şehre bordo maviden başka renk yakışmaz. O kırmızı renkten bir an önce kurtulalım. Bordo mavimizin mavisine erişelim. El birliğiyle tedbirlere riayet etmeliyiz. Çözüm elimizde. Kurallara harfiyen uyduğumuz zaman kısa bir süre içerisinde aşamalı olan normalleşme sürecinde normale kavuşabiliriz. Bir an önce kavuşursak o kahvehanenin, lokantanın, kafenin sahibinin evine ekmek getirmesine, çocuğunun rızkını kazanmasına destek olabiliriz. Böyle bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğu lütfen hakkıyla yerine getirelim. Tüm vatandaşlardan talebimiz bu. “ şeklinde konuştu.
Haber61 - Haber Servisi
Tüm Yorumlar (10)
Yusuf yıldız
5 yıl önceBöyle boş işlerle uğraşan başkan görmedi Trabzon şehri
Sinan
5 yıl önceSayın başkan kurallara önce kural koyucular uyacak ki bunu gören halkta kurallara uysun bu milletle dalga geçer gibi kongrelerde salonlar fuul çekiyor sağlık bakanı bile yüzlerce kişinin katıldığı cenazeye katılıyor ve mesafeler sıfır nasıl olacak söylenenle yapılanlar arasında uçurum var ucurum kimki bu uygulamalara uymuyorsa Rabbim e havale ediyorum
Vatandaş
5 yıl önceEvet çok mücadele ediyorsunuz Allah için ;kongreleri "lebalep" doldurarak bu mücadeledeki ciddiyetinizi de ortaya koyuyorsunuz.hakkınızı vermek lazım...
alex
5 yıl öncekurallara önce siz uyup örnek olun
Dursun
5 yıl önceCumhurbaşkanına atıf yapmadan konuşma yapmak yasak mı yoksa gizli bir kanun mu var?
Davut
5 yıl önceMüthiş başarılı bir süreç işlettiniz bravo
osos
5 yıl önceKongreye devam başkan
Muhammet
5 yıl önceArtık o cafe yok başkanım kapattık mal sahibinede 35 000 lira borcumuz var
BOZKURT
5 yıl önceTebrik ederim.Müthiş bir konuşma.Uzun çalışma ürünü olduğu belli.Yoksa kolay kolay tespit edilecek bişey değildir BU ŞEHİR İNSANLARININ BORDO İLE MAVİYE OLAN SEVDASI..Başkan a soruyorum..TRABZONSPOR GEÇEN YIL KATLEDİLİRKEN NEDEN GIK BİLE DİYEMEDİNİZ?
Davut
5 yıl önceBaşkan çok haklısın hemen aksiyon alıyorum. Aaa bir dakika e başkan sensin?