CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen altyapı çalışmalarının verilen sürede bitirilmemesi nedeniyle yaşanılan mağduriyetlere dikkat çekti ve yetkililere tepki gösterdi.
ALT YAPI ÇALIŞMALARI ÜSTÜ FELÇ ETTİ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Ortahisar'a bağlı 85 mahallenin içme suyu hattını, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapı çalışmasını yenilemek için başlattığı çalışmalar, üst yapıyı adeta felç ediyor.
Alt yapı çalışmalarının plansız, düzensiz ve özensiz gerçekleştirildiğine dikkat çeken CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, "Altyapı çalışması belediyeciliğin en zor işlerinden birisidir, kabul ediyoruz. Trabzon'un buna ihtiyacı olduğunu da defalarca dile getirdik. Ancak altyapı çalışması, öyle gelişi güzel yapılacak bir iş değildir. Çok ciddi bir planlama gerekir. Maalesef, Trabzon sokakları çok kötü durumda. Yaz geldi, aylardır kan ağlayan esnaflarımız bir de bu sokaklar yüzünden perişan olmasın. Alt yapıyı yapalım derken üstü felç etmeyelim, esnafı felç etmeyelim, vatandaşı felç etmeyelim ve bir an önce cadde ve sokakları düzenleyelim" dedi.
SÖZ VERİLDİ, “BİTECEK” DENDİ, BİTEN ESNAF OLDU…
Trabzon’un genelinde yürütülen altyapı çalışmaları öncesinde vatandaşlardan sabır ve anlayış bekleyen Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği sözü yerine getirememesinin büyük mağduriyete neden olduğunu ifade eden CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Şubat ayının sonlarına doğru başlanan Meydan bölgesindeki çalışmaların tamamının Nisan ayı sonuna kadar bitirileceği ifade edilmişti. 3 ay geçmesine rağmen hala bitmedi. Trafiğe kapatılan Kahramanmaraş Caddesi, trafiğe açıldı ama her yer delik, deşik, çamur, toz ve pislik içinde. Sadece açılan yerlerin üzeri kapatıldı. Pandemi önlemleri kapsamında alınan kararlarla can çekişen Trabzon esnafı, bir de altyapı çalışmalarının böyle düzensiz ve plansız yapılması nedeniyle mağdur ediliyor. Bu insanların ağır kira yükleri var, buralarda kiralar çok yüksek. Esnaflarımız aylardır zaten perişan, göstermelik yardımlardan hiçbir fayda görememişler ve çok mağdur olmuşlar. Şimdi bir de bu yollar ve sokaklar yüzünden mağdur oluyorlar. Artık bunu görün ve gereğini yapın. Söz verdiniz, ‘bitireceğiz’ dediniz ama ortada tek biten şey; şehir esnafı oldu” ifadelerini kullandı.
ŞEHİR MERKEZİ BİR AN ÖNCE DÜZENLENMELİ
Sokağa çıkma yasağı olduğu günlerin fırsata dönüştürülmediğini belirten CHP’li vekil Kaya, “Anlaşılan o ki 17 günlük kapanma sürecinde de çalışmalar karınca hızında ilerlemiş. Ne zaman tamamlanacağı konusunda belirsiz bir süreç yaşanan Trabzon Meydan bölgesindeki cadde ve sokakların bir an önce düzenlenmesini istiyoruz. Ve buraların, Trabzon’un kent kimliğinin ayrılmaz bir parçası olan Arnavut kaldırımlarıyla döşenmesini ve yeniden yolların eski haline getirilerek mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasını istiyoruz” dedi.
Tüm Yorumlar (11)
mehmet adıvar
5 yıl önceBoş ver bu millet daha kötüsünü hakediyor.
Zafer
5 yıl önceNe buluyorlae bu arnavut kaldırımında anlamıyorum. Tarihi değer ise koysunlar müzeye. Sıkıldık yağmurda o taş aralarından üzerimize sıçrayan çamurlardan,arabalarımızın tüm civatalarına kadar sallanmasından. Yapın şurayı asfalt taşı alın satın para ediyorsa
Bilenbiri
5 yıl önceBu vekil altyapı çalışmasını bahçede biber domates ekmeyle karıştırıyor...biraz sabır ya....birilerine algı yapma....!
Ayşe
5 yıl önceYazıklar olsun size .böyle muhalefetçilik olmaz ya madem çok biliyrsunuz neden CHP döneminde yapılmadı neden .güzel planlama yapaydınız o zaman.biraz insaf ya biraz insaf.
MUT
5 yıl önceSEN DEMESEN KIMSE BILMIYORDU ORALARIN DUZENLENMESI GEREKTIGINI
Davut
5 yıl önceAkp belediyecilik anlayışı bu. Hayırdır buraya da mafya mı gelecek bunu mu bekliyorsunuz
Boş adama bak
5 yıl önceTabi senin İmamoğlu konser, heykel derken temel atmama törenleri düzenleyerek altyapı adına AKP döneminde yapılmaya başlanmış ve büyük oranda bitmiş projelerin üstüne yapmak dışında hiçbir şey yapmadığı için bilemezsiniz bu işlerin zahmetini. Ancak şov yaparsınız oralarda.
Civanım
5 yıl önceYahu sen git kendi işine bak sizin kafanız basmaz bu işleri
SALİH
5 yıl öncehayatında bir çivi bile çakmamış sokakta her gördüğünü haber yapıyor. Konu saptırıyor. HDP DEN BAHSETSİN. BAKANLIKLARDAN BAHSETSİN.
ADAM
5 yıl önceGene yaptı müthiş yorumunu.
Millet memnun
5 yıl önceYorumları okudukça millet çamur özlemini giderememiş gibi geliyor, herkes halinden memnun demek ki...