Ahmet Davutoğlu: "Trabzon Avrupa’nın en kestirme yoludur"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Trabzon Basını ile buluştu.

Ahmet Davutoğlu: "Trabzon Avrupa’nın en kestirme yoludur"

Gelecek Partisi Genel başkanı Ahmet Davutoğlu, video konferans yöntemiyle Trabzon basınıyla bir araya geldi.

Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle kutuplaştırıcı bir siyaset izlendiğini belirterek, “Güçlendirilmiş sistemi kurmak istiyoruz” dedi.

Ahmet Davutoğlu:

Davutoğlu açıklamalarını şöyle sürdürdü;

TRABZON LOKOMOTİF BİR ŞEHİRDİR

Bir seri faaliyetimizin bir ayağı Anadolu’ya her gittiğimde gittiğim şehrin basın mensuplarıyla buluyorum. Trabzonlularla buluşmayı her zaman öncelerim dedim. Yerel medya ihmal edilen ve Türk basınının oluşumunun önemli ayağıdır. Başbakanlığımız döneminde de yerel basınla buluşmak için çalışmalarımız oldu. Trabzon ise özel ilgi duyduğum ve yeğenlerim üzerinden özel hissettiğim bir şehir. Trabzon lokomotif bir şehirdir. Hiç bir Trabzonlu görmedim ki pasif olsun. Bu Trabzonlu olmaya aykırı bir durumdur. İnşallah sizlerle Trabzon’da da görüşeceğiz.

GÜÇLENDİRİLMİŞ SİSTEMİ KURMAK İSTİYORUZ ESKİ SİSTEMİ KURMAK İSTEMİYORUZ

Halkımızın endişelerini artırıcı bir tablo var. 10 gün içinde birçok ilde kongreler yaptım. Toplumsal karamsarlığın yayıldığını görmek beni mutsuz etti. Öyle bir siyasi ortam var ki Türkiye’de bugün Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle kutuplaştırıcı bir siyaset takip ediliyor. Bizim bu psikolojiye karşı savunduğumuz hiçbir kutuplaştırıcı bir dili benimseyen bir tutum güdüyoruz. Güven açığı var. İnsanların onurlu bir yaşam süreceğine dair güvensizlikleri var Adalete dair güvensizlikleri var. Adalet sistemine ciddi şekilde sarsıldı. Gücü elinde tutanlar adaleti kılıç gibi istedikleri yöne sallamak için kullanırlar. Selçuk Özdağ’a kimlerin saldırdığı belli ama rahatlıkla dolaşabiliyorlar. Güçlendirilmiş sistemi kurmak istiyoruz. Eski sistemi kurmak istemiyoruz. O sistemin bedelini ben ödedim. Tam demokrasi için güçlendirilmiş parlementer sistemi gündeme getirdik.

TÜRKİYE EKONOMİSİNİN TARUMAR EDİLDİ

Büyük bir yoksullaşma süreci yaşanıyor. Asgari ücret ile açlık sınırı neredeyse aynı. Merkez bankası rezervlerinin tüketildiği, Bütün parametrelerin çift haneye geldiği, faizlerin çok yüksek olduğu. Türkiye ekonomisinin tarumar edildiği, işçinin ve çiftçinin kan ağladığı bir dönem. Ekonomide gelecek modeli diye modelimizi paylaştık. Her alanda yapılacak tedbirleri, Tarım, merkez bankası ve diğer konularla ilgili girişimleri yapacak bir gölge kabine kurduk.

BİDEN’İN AÇIKLAMALARI SONRASINDA HÜKÜMETİN ALACAĞI KARARLARIN ARKASINDAYIZ

Biden’in 1915 olayları ile ilgili açıklamasını kesinlikle reddediyoruz. Hükümetin alacağı her türlü kararın arkasındayız ama 24 saat olmasına rağmen Cumhurbaşkanından açıklama yok. 100. Yılda bu yapılamadı. o dönem Türkiye’nin kullanacağı önemli kozları vardı. Şimdi Türkiye’nin dış politikada itibarının zedelenmesi milli güvenlik sorunudur. Biz bu konuda önemli adımların çekinmeden atılması çağrısını yapıyoruz.

TRABZON AVRUPA’NIN EN KESTİRME YOLUDUR

Hukukun yeniden alındığı tekrar üretim ağırlıklı bir ekonomik modele dönüldüğü liyakatin önde olduğu, dış politikada itibarının yeniden tesis edilmesi konusunda çalışmalar yapmak istiyoruz Trabzon Limanı ve lojistik merkezi olarak Tuna nehri üzerinden batı Avrupa’nın en kestirme yoludur. Avrupa ile Asya arasındaki en önemli konumdadır. Baltık denizinden Hint okyanusuna inecek bir yolun en önemli merkezi olacaktır.

TARIMDA ÖZEL DESTEKLER VERİLMESİ LAZIM

Türkiye’nin tarım politikasında çok aksama var. Çiftçiler son derece sıkıntılı günler geçiriyor. Çaykur’un zarar ettirilmesi çok önemli bir sorundur. Benim masamdan çay asla eksik olmaz. Bu kadar çok çay tüketen bir ülkeden Çaykur nasıl zarar eder. Çaykur Kuralarını izledik. Liyakatin olmadığı yerde başarı olmaz. Çaykur bu anlamda çarpıcı bir örnektir. Çiftçilerin 120 Milyar TL kredi borcu var. 40 Milyarı yakın vade. Bütün ürünlerde ürüne verilen fiyatlarla girdi fiyatları arasında uçurum var. Mazot, gübre, ekipman yüzde 150-200 tohum yüzde 70 artmışsa nasıl olacak. Çiftçinin desteklenmesi lazım ki tarım devam etsin Çiftçi ithalatla terbiye etmek için çalışıyorlar. Pandemi dönemi bize gösterdi ki en kritik sektör gıda sektörü. Gölge kabinemizde yaptığımız çalışmalarla hükümetten önce bütün olması gereken ürünlerin fiyatlarını biz açıklayacağız. Tarımı tümden bir reforma tutmak lazım. Özel desteklere ihtiyaç var. Kredi vererek daha da borçlandırdılar. Çiftçiye kapsamlı destek verilmesi lazım. Kredi değil hibe desteği verilmesi lazım.

TRABZON’U GÖÇ VEREN BİR YER OLMAKTAN ÇIKARIP ÖNEMLİ BİR MERKEZ HALİNE GETİRMEK LAZIM.

Bütün illerimizle ilgili zihnimde bir harita var. Gittiğimiz yerlerde gördüğümüz bütün iller yarım bırakılmış. Trabzon’un o güzel doğasının turizme açıklaması lazım. Antalya’nın kum turizmi gibi Trabzon’un yayla turizmi ilgi çeker. Az sayıda turuz ancak çok gelir getiren turistleri barındıran segmenti Trabzon’a çekmeye çalıştık. Bütün yaylaların korunarak dünya standartlarında bir turizm destinasyonu haline getirmek gerekiyor. Batı Avrupa ile Hint okyanusu arasındaki en kısa hattı, İran tarafı ile görüşmüştük. En kısa yol Tuna üzerinden Karadeniz Trabzon, Erzincan demiryoluna böyle baktım. Hürmüz boğazına kadar inecek en kısa yol budur. Trabzon çok çalışkan insanların, girişimci insanların olduğu bir şehir. Her yerde bir Trabzonlu karşınıza çıkar. Trabzon’u göç veren bir yer olmaktan çıkarıp önemli bir merkez haline getirmek lazım. Otogar yapılacak ama nerede yapılacak. Yeni yapılan belediye binasını yıkıp otogar yapıyorsunuz. Böyle bir şey olamaz. Şehri hastanesini Stadın yanına yapıyorsunuz. Kanal İstanbul’a da karşı çıkıyorum. İstanbul’u, Trabzon’u korumamız lazım. Trabzon’un gelişmesi Gümüşhane ve Bayburt’un yatay olarak da diğer şehirlerinde gelişmesi lazım.

CUMHURBAŞKANI HALA KONUŞMADI

Her konuda konuşan Cumhurbaşkanı daha konuşmadı, 24 saat geçti. Normalde kriz, bir şeyin geleceğini istihbarat falan hissedersiniz ve onu engellemeye çalışırsınız. Sonra açıklamalar gelir. ABD Büyükelçisi geç çağırıldı. Hemen çağırılmanız lazım. Başta tedbir alınsaydı ABD bu cesareti bulamadı. ABD ile en büyük gerilim S400. Rusya’dan aldınız atıl tutuyorsunuz. Buna karşın ilişkileri zorlaştırılıyorsunuz. F35’ten bizi çıkardıklarına göre bu kararı almaya geliyorlar diye hissedeceksiniz. Bu çok vahim bir yönetim hatasıdır. ABD ile bu konular çok önceden konuşulup bir şekelde önlenebilirdi.

AK PARTİ VE MHP BÜYÜK BİR ÇÖZÜLÜŞ İÇİNDE

AK Parti ve MHP büyük bir çözülüş içinde. Kahramanmaraş’ta Trabzon caddesini baştan sona dolaştım. Bir kişi iyi konuşan çıkmadı. Bir an önce alternatif oluşturun demeyen kimde çıkmadı. Gerçek anket sokaklardır 2001’de olduğu gibi şuanda büyük bir siyesi güvensizlik var. Karadeniz’de bir süre daha sürdürebilir ama genelde çok kaybettiler. Karadeniz siyasi tavrını zor değiştirir ama değiştirdi mi kararlı bir şekilde değiştirir. Bu rüzgarın siyasal değişimi getireceğinden hiçbir şüphem yok. Bu siyasal değişimi kimin yöneteceği önemli. Bunu da biz yönetmeye talibiz.

ERKEN SEÇİM KONUSU

Seçimlerin normal tarihi 2023 ama şartlar öyle gidiyor ki hiçbir hükümet bu tabloya rağmen iki yıl daha iktidarda kalamaz. Bu yıl son bahara doğru bir seçim olabilir değilse 2022 içinde kaçınılmaz olur.

2020-2011 YILINDAKİ DURUM SPOR VE HUKUK MESELESİDİR

Trabzonspor’u yakından takip ediyorum Abdullah Avcı ile iyi bir gidişatı var. Benim tek başıma şu kupa şurada olsun demem doğru olmaz. Ben Fenerbahçeliyim. Trabzonspor Anadolu takımı olarak yükseldiğinde büyük mutluluk duydum. Bana sorsanız en iyi hoca kimdir diye Ahmet Suat derim, Özkan Sümer Serim. Yüreğimin bir yarısı da Trabzonspor için çarpar. 2020-2011 yılındaki durum spor ve hukuk meselesidir. Siyaset meselesi değildir. Bir siyasinin buna girmesini doğru görmem. Böyle bir tarihi kan davasına dönüşmüş meseleyi bırakıp önümüze bakalım. Trabzonspor’un güçlü bir altyapısı olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor’un önümüzdeki dönemde şampiyonluklar kazanacağına inanıyorum. Siyasilerin futbola müdahalesini doğru bulmuyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber