AFAD Trabzon ekibi AA’nın “Yılın Kareleri” oylamasına katıldı
Trabzon’da Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Ajansı’nın (AA) 2025 yılına damga vuran olayları yansıtan fotoğraflarından oluşan “Yılın Kareleri” oylamasına katılım sağladı. AFAD İl Müdürü Mustafa Hüseyinpaşaoğlu ve kurum personeli, yarışma kapsamında sergilenen kareleri tek tek değerlendirdi.
6 kategoride 112 fotoğraf incelendi
Lifebox, AJet ve ROKETSAN sponsorluğunda düzenlenen oylamada, AA foto muhabirleri ile muhabirlerinin 2025 yılı boyunca Türkiye ve dünya gündeminde öne çıkan olayları yansıttığı 6 kategorideki toplam 112 fotoğraf incelendi.
AFAD ekibi, “Gazze: Açlık” kategorisinde Ali Jadallah’ın “Gazze'de açlıkla mücadele eden Filistinlilere yemek dağıtıldı”, “Portre” kategorisinde ise Cem Özdel’in “Rastgeldi” adlı fotoğrafını tercih etti.
Haber, spor ve çevre kareleri de seçildi
“Haber” kategorisinde Mustafa Hatipoğlu’nun “Göklerin fatihi” karesine oy veren ekip, “Spor” kategorisinde Evrim Aydın’ın “Aduken!”, “Doğal Yaşam ve Çevre” kategorisinde Stuart Brock’un “Yasaya karşı”, “Günlük Hayat” kategorisinde ise Harun Özalp’in “Yağmur altında, keyfi yerinde” adlı fotoğrafını seçti.

“Fotoğrafların etkisi çok daha başka”
AFAD İl Müdürü Mustafa Hüseyinpaşaoğlu, fotoğrafların her birinin ayrı bir anlam taşıdığını belirterek Anadolu Ajansı muhabirlerini tebrik etti. Özellikle “Gazze: Açlık” kategorisindeki karelerin yaşanan trajediyi güçlü biçimde yansıttığını vurgulayan Hüseyinpaşaoğlu, “Televizyonda sürekli bu görüntüleri gördük, haberleri izledik, çok etkilendik ama fotoğrafın etkisi çok daha başka oluyor. İçimizi dağlayan durumlar gördük burada.” ifadelerini kullandı.
Oylama 15 Şubat’a kadar sürecek
AA tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen “Yılın Kareleri” oylamasında bu yıl “Haber”, “Doğal Yaşam ve Çevre”, “Spor” ve “Günlük Hayat” ana kategorilerinin yanı sıra “Gazze: Açlık” ve “Portre” başlıklı iki özel kategori de yer alıyor.
Türkçe ve İngilizce altyazılarla dünya genelinde yapılan oylama, yilinkareleri.aa.com.tr internet adresi üzerinden 15 Şubat Pazar günü saat 17.00’ye kadar devam edecek.
Kaynak:AA