"Yasama yürütme ve yargı tek elde toplanamaz"

Trabzon Fikir ve Spor Platformu basın açıklaması yaptı

"Yasama yürütme ve yargı tek elde toplanamaz"
Haber61/Haber Servisi

16 Nisan tarihinde yapılacan olan Anayasa Referandum’u öncesinde Trabzon’da hayır ve evet platformaları artmaya başladı. Bu defa yeni platformun adı Trabzon Fikir ve Spor Platformu oldu.

Platform adına Başkan Av. Muammer Aydın, ‘hayır’ neden dediklerini açıkladı.
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Aydın şunları kaydetti; 
 
Bizler her birimiz önce Atatürk Türkiye’sinde yaşamanın ve Trabzonlu olmanın onuru ve kıvancı ile bir araya gelmiş duyarlı kişileriz. Ortak amacımız şehrimizin ve hemşerilerimize  katkı vermek., son yıllarda şehrimizin yaşadığı kötü örneklerin açtığı yaraları tamir etmek ve kötüye gidişin önüne geçmektir.

Siyasi düşünce farklılığı gözetmeksizin Trabzon Fikir ve Spor Platformu olarak ortak hedefimiz budur.

Ancak tün bunları kendimiz için bir görev bilerek bir araya gelmiş kişiler olarak 16 Nisan 2017’de gerçekleştirilecek Referandum’da ülkemizin kuruluş ayarlarıyla oynanmasına rıza göstermemiz ve rejim değişikliğine izin vermemiz de bizlerden beklenemez. 

Bizler tüm bunları biliyor be diyoruz ki; kanıyla canıyla mücadele ederek Ümmetten bir Milet ve ulus yaratmış ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yedi düvelle savaşan Türk Milleti emperyalizmin doymak bilmez projelerine kurban edilmez.

Büyük Orta Doğu Projesi denilen ve kısa adı BOD olan bu proje halen ülkemizdeki
 işbirlikçiler eliyle yıllardır yürütülmektedir. 16 Nisan Referandumu da bunun getirdiği son noktadır. 

Ülkemizin yıllardır yaşadığı terörün ve yaratılan sorunların temelinde kukla devlet büyük devlet Kürdistan’ı kurma hayali düşüncesi yatmaktadır. O yüzdendir ki Kuvvetler Ayrılığı ve parlamenter sistem yerine tüm bunları tek elde toplayan olduğu belirsiz Türk tipi başkanlık sistemi adı altında demokratik olmaktan uzak tek adam rejimi dayatılmaktadır ki bu istekler kolayca gerçekleştirilebilsin. İşte bizler bunların olmaması ve yaşanmaması için HAYIR diyoruz. İşte bizler yanlışa dur demek ve insanımız aydınlatmak için buradayız. 

Trabzon’un öz evlatları olarak sizlerin yanındayız. Ortak düşüncemiz ve siyasetimiz Cumhuriyetimizin  ve onun her şart altında korunup kollanmasıdır. Tek millet diyerek Türk Milleti diyemeyenlerin bir kez daha uyarıyor ve bir kez daha yaşanan yaşatılan bölünme tehlikesiyle bizleri karşı karşıya getirme oyunlarına dikkat çekiyoruz. 

YASAMA, YÜRÜTME VE YARGI TEK ELDE TOPLANAMAZ. Bütün bu yetkiler denetimden uzak olarak tek kişide ve üstelik mevcut Anayasaya aykırı olarak tarafsız olması gereken Partili Cumhurbaşkanında toplanamaz, toplanmamalıdır da.

Bilinmelidir ki 16 Nisan’da oylanacak olan bir Anayasa değişikliği değil Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türk Milleti’nin kaderi ve geleceğidir.  Tüm bunların tek bir cevabı var o da, HAYIR’dır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber