Vali Yavuz'dan Engelliler Günü mesajı

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Engelliler günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Vali Yavuz'dan Engelliler Günü mesajı
Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle mesajı yayınladı. 

Engelli vatandaşların yaşama adapte olmalarını sağlayacak uygulama ve hizmetlerin Trabzon'da artarak devam ettiğini belirten Vali Yavuz'un mesajı şu şekilde:

"Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli olarak tanımlanan bireylerimizin haklarına dikkat çekilmesi açısından önem taşımaktadır.

Toplumumuzun ayrılmaz parçası olan engelli vatandaşlarımıza beceri kazandırma, eğitim, istihdam, barınma ve rehabilitasyon sağlanması, ailelerinin desteklenmesi; engellilerin üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeterli duruma gelmeleri, yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması büyük önem taşımaktadır. Engelli bireylere ve ailelerine yönelik yapılan bu hizmetlerin niteliğinin ve niceliğinin artırılması, onların mutlu ve huzurlu fertler olarak kendi kendilerine yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlayacaktır.

Engellilerimize dönük fırsat eşitliğini arttırmak için gerçekleştirilecek her türlü uygulama, bu bireylerin toplumsal hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde faydalanmasına vesile olacaktır. Bu kapsamda çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan evde bakım hizmetleri, danışmanlık, destek ve rehabilitasyon hizmetleri, ilimizde de yoğun bir şekilde yürütülmektedir. İlimiz genelinde bulunan engellilerimize evde bakım hizmetleri verilmekte, çok sayıda engellimizin Umut Evleri'nde bakımı sağlanmakta, engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama etkin bir şekilde katılma konusundaki sıkıntılarını ortadan kaldırmaya ve tüm vatandaşlarımıza sunulan kamusal hizmetlerden sorunsuz bir şekilde yararlanabilmelerine yönelik çalışmalarımız artarak devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle; her sağlıklı insanın birer engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı  bir ömür diliyorum."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber