Trabzon’un Rol Modelleri öğrencilerle buluştu

“Geçmişten Günümüze Şehrine Değer Katan Rol Modeller ve II.Abdülhamid’in Yıldız Albümünden Eski Trabzon” isimli program Trabzon'da yapıldı.

Trabzon’un Rol Modelleri öğrencilerle buluştu

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde, proje ortakları Zywiec Belediyesi (Polonya), Doğu Makedonya-Trakya Bölge Eğitim Müdürlüğü (Yunanistan), Iasi Müfettişler Başkanlığı (Romanya) ile Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Trabzon Bilim ve Sanat Merkezi ile Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin birlikte yürüttüğü Erasmus + KA201 Duvarsız Okullar Stratejik Ortaklıklar Projesi kapsamında “Geçmişten Günümüze Şehrine Değer Katan Rol Modeller ve II.Abdülhamid’in Yıldız Albümünden Eski Trabzon” isimli program Trabzon Ticaret Borsası Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda yapıldı.



II.Abdülhamid’in Yıldız Albümünden Eski Trabzon Fotoğraf Sergisinin açılışıyla başlayan programda daha sonra “Geçmişten Günümüze Şehrine Değer Katan Rol Modeller” konulu panel düzenlendi. 

Panele konuşmacı olarak TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek, işadamı Naci Orhan, TTSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı ve işkadını Emriye Hülya Ulusoy, Ressam Rasim Çubukçu ve Trabzonspor eski futbolcusu Necmi Perekli katıldı.

Trabzon’un Rol Modelleri öğrencilerle buluştu

TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek gençlere tavsiyelerde bulunarak “Kente değer katanlar içinde yaşayan insanlardır. Sizler kendilerinizi yetiştirmelisiniz. Gençliğimiz maalesef okumuyor. İyi araştırın ve mutlaka okuyun. Bizim zamanımızda bu gibi imkanlar yoktu. Şimdi sizler çok şanslısınız” dedi.

TTSO Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı ve işkadını Hülya Ulusoy da kendisinin okuyamadığını ve fırsatı olsa bugün bile üniversite okumak istediğini belirterek “Gençlerimiz başarılı olmak istiyorlarsa çok çalışmalılar. Bunun formülü çalışmadan geçiyor. Zamanında okuyamadım. Ama şu an bile olsa bir üniversite okumak isterdim. Kadın iş hayatında birçok zorlukla karşılaşabiliyor. Ben bunları yaşadım.” diye konuştu.

Trabzon’un Rol Modelleri öğrencilerle buluştu

İşadamı Naci Orhan ise iş hayatına atıldıktan sonra okulu bitirebildiğini ifade ederek, öğrencilerin kendilerine yakın bölümü seçmeleri, çok okumaları ve mutlak suretle bir üniversite bitirmeleri gerektiği tavsiyelerinde bulundu.

Ressam Rasim Çubukçu da Trabzon’da yaşayan ressamların rol modelinin Bedri Rahmi Eyüboğlu olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: 

“Benim resim yeteneğimi Mustafa Beşgen ve Süleyman Saim Tekcan hocalarım keşfetmiştir. Bu üç isim de kentin yetiştirdiği önemli değerlerdir. Birçok ressamın da idolleridirler.”

Konuşmaların ardından katılımcılara plaket takdim edildi. 

Trabzon’un Rol Modelleri öğrencilerle buluştu

Trabzon’un Rol Modelleri öğrencilerle buluştu

Trabzon’un Rol Modelleri öğrencilerle buluştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber