Trabzonspor'a adalet için yürüyor: "Şike varsa maç kazanılmaz"

Trabzonspor'un hakkı için Trabzon'dan İstanbul'a yürüyen Halit Şahin, Haber61'e konuştu.

Trabzonspor'a adalet için yürüyor: "Şike varsa maç kazanılmaz"

Haber61 / Özel Haber

Geçtiğimiz aylarda Trabzonspor'un 2010-2011 şampiyonluk kupasını Fenerbahçe Müzesi'nden alan ve şike olaylarının yıldönümününde '80 günde Devr-i Adalet' sloganıyla yola çıkan Trabzonlu Halit Şahin Haber61.net'e özel açıklamalarda bulundu.


Türkiye'de temiz futbol tartışmalarının patladığı 3 Temmuz gününde Trabzonspor ve Trabzon için tek başına Istanbul'a oradan da Ankara'ya gitmek için yollar düşen Halit Şahin ilk günün kampını Akçaabat'ta yaptı. Halit Şahin, zorlu geçecek yolculuğunu ve yolculuk amacını anlattı. 

'TERÖRLE MÜCADELE MAHKEMEDE VERİLMEZ'
 
80 günde Devri Adalet sloganıyla yola çıktım. Seçenekler size kalmış ister yazarsınız ister koşarsınız ister bağırırsınız ister yürürsünüz. İsterseniz de hiçbirşey yapmadan sadece oturur konuşursunuz. Ben yürümeyi tercih ediyorum. 'Mahkemeye ver' diyen çok insan oluyor. Ben de onlara 'Madem öyle o zaman terörle mücadele etmeyelim teröristleri mahkemeye verelim' diyorum. Bazı şeylerin çözümü için farklı şeyler yapmak gerekiyor.

"KİMSENİN CESARETİ YOK"

İnsanlarda farkındalık yaratıp adaletsizlik için özellikle temiz spor ve temiz futbol için birşeyler yapılabileceğini göstermek istiyorum. Bu tüm kulüpleri ilgilendiren bir mevzu aslında. Önemli olan bunu ifade edebilmek. Zor olan bunu cesaret edip gidebilmek. Yanımda hiç kimse yok, güvenlik önlemi yok, açık alanda yalnız başıma çadırda kalacağım. Cesareti olan varsa alsın çantasını gelsin. Herkes herşeyi düşünür ama herkes herşeyi yapamaz. Herkes düşünüyor ama ben tek gidiyorum.

Burada önemli olan uyuyan, küskün taraftarı uyandırabilmek. Herkes 'Adaletsizlik var' diyor ama kimse birşey yapmayı tercih etmiyor. Biraz tercih ettirtmek gerekiyor.

"ADALET YÜRÜYÜŞÜM TEMİZ FUTBOL İÇİN"

Bunun siyasi olan Adalet yürüyüşüyle bağdaştırılmaması lazım. Ben temiz futbol için yürüyorum. Tek başıma yürüyorsam demek ki farklı bir durum var. Amacım başka olsa siyasi yürüyüşün içinde olurdum. Adalet yürüyüşü siyasi olarak başlamadan 1 ay önce duyurusunu yapmıştım. Hem Ramazan ayının geçmesini hem de şike davası sebebiyle 3 Temmuz'u bekledim. Ben onlardan değil onlar benden esinlendi diyebilirim. Bütün partileri, takımların, insanların aradığı şey adalet ama önemli olan aramak değil bunun için mücadele etmek.  

"KUPANIN FENERBAHÇE MÜZESİNDE DURMASI TRABZONSPORLULAR İÇİN HAKARET VE KÜFÜRDÜR"

Ben aslında yapmam gerekeni yaptım. Kupanın alınması gerekiyordu ve aldım. İnsanlar 'Bak alamadı' diye düşünüyor ama ben isteseydim kupayı kırardım. Bu benim tercihimdi. Ben onlara anlatmak için orada bıraktım. Demek ki alınabiliyormuş, alındı da. Önemli olan kanuni olarak almak. Esas yanlış şike davası sürerken kupanın federasyonda durması lazımdı. Şu an Fenerbahçe müzesinde olması Trabzonsporlular için hakaret ve küfürdür benim için. Dava sonuçlanmamış neden orada duruyor. Ben buna sitem ediyorum. 

"ŞİKE VARSA MAÇ KAZANILAMAZ"

Bu sadece Trabzonsporla alakalı değil herkesin uğraşması gereken bir konu. Takımınıza en iyi futbolcuları da alsanız şike, rüşvet, rant olduktan sonra nasıl maç kazanacaksınız? Sadece maç olarak düşünmeyin bunu, eğer kanunsuzluk varsa nerede olursa olsun bununla mücadele etmeniz gerekiyor.

"CUMHURBAŞKANIMIZA YEREL YÖNETİMDEKİ İSİMLERİ ŞİKAYET EDECEĞİM"

Geçmişte yerel yönetimle yaşanan olayı herkes biliyor. Yerel yönetimdeki bazı isimlerin yaptığı şeyleri imzalarla şikayetlerle Cumhurbaşkanımıza iletmek istiyorum Ankara'ya daha 80 günüm var. Randevu talebi için önümde fazlaca zaman var. Bu isimleri Meydan esnafından 100 kişiye sorsunlar biri bile iyi derse eyvallah ama kimse bu konuda sesini çıkartamıyor. Madem Cumhurbaşkanımız bu isimleri şehir için seçti ben de bir vatandaş olarak bu yapılanları kendilerine iletirim.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber