Trabzon'daki yangın merdiveni için belediye harekete geçti

Trabzon'un en merkezi yerinde sokağın ortasına konulan yangın merdiveni tepki çekiyor.

Trabzon'daki yangın merdiveni için belediye harekete geçti

Haber61- Haber Servisi - Trabzon’un en işlek caddesi olan Uzun Sokak’ta ilginç bir olay yaşanıyor.

Kısa bir süre önce Ortahisar Belediyesi’nden izin almadan, binanın arka tarafına değil de en işlek caddeye bakan ön yüzüne koyulan yangın merdiveni, Trabzon’u ayağa kaldırdı.

Uzun Sokak’tan her geçen vatandaşın gördüğü bu manzara karşısında, sinirlendiği ve söylendiği gözlenirken, merdivenin yapıldığı mağaza hakkında şikayetler yağdı.

Ortahisar Belediyesi’ne giden yoğun şikayet telefonları neticesinde, duruma el koyan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Demir merdiveni ön yüzden söktürüp, arka tarafta uygun bir yere takmaları için gerekli girişimleri başlattık. Turizm sezonu başlamadan kaldırtacağız. Ayrıca geç kaldırmaları halinde de, büyük bir miktarda para cezası kesilecek’’ dedi.

Mağaza yetkilileri ise yangın merdivenini geçici olarak, 6 aylığına yaptıklarını belirtti.

Öte yandan, Ortahisar Belediyesi İmar Müdürü Fevzi Baytar, konuyla ilgili olarak yasal işlem başlattıklarını, olayın yasal boyutunu karşı tarafa izah ettiklerini ve yazılı olarak kendilerine bir ay süre tanıyarak, yangın merdiveni için başka bir yasal çözüm bulmalarını ve binanın ön yüzünden bu çirkin görüntüyü kaldırmaları gerektiği hakkında, tutanak tuttuklarını dile getirdi.

Baytar, Ayrıca bu merdiveni izinsiz olarak ön yüze koydukları için, söz konusu mağazaya ceza kesileceğini ve bir aylık sürenin takipçisi olacaklarını da söyledi.

Trabzon'daki yangın merdiveni için belediye harekete geçti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber