Trabzon’da yaya geçidi sıkıntısı

Trabzon’da Vatandaşların gelişi güzel yoldan karşıya geçmesi sıkıntı yaratıyor.

Trabzon’da yaya geçidi sıkıntısı

Haber61 – Haber Servisi – İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yayalara öncelik verilmesi uygulaması tüm yurt genelinde başlatılmıştı.

81 il valiliğine gönderilen genelge ile trafikte yayalara öncelik verilecek. Ancak bu uygulama pratikte bazı yanlış anlaşılmalara neden oldu. Vatandaşların yaya önceliği uygulaması kapsamında gelişi güzel karşıya geçmeye başlaması sorunları da beraberinde getirdi.

Trabzon’da Kahramanmaraş Caddesi üzerinde bulunan 4 adet yaya geçidi haricinde değişik noktalardan vatandaşların yoldan karşıya geçmesi ve araçların her geçen vatandaşa yol vermesi trafik yoğunluğuna neden oluyor. Özellikle bazı vatandaşların yoldan karşıya geçerken cep telefonu ile konuşması kazaya davetiye çıkarıyor. 

Haber61 konu ile ilgili olarak Kahramanmaraş Caddesi üzerinde vatandaşlara mikrofon uzattı. 

“GÜZEL DEĞİL AMA YABAYRUK ONİ”

Muammer isimli vatandaş Haber61’e yaptığı açıklamada “normalde her zaman yaptığımız gibi yolu boş bulduk, daldık. Tabi ki yaya geçidini kullanmak gerekiyor. Bu cadde kapansa daha iyi olur. Meydan burası. Burası halkın aktif olduğu bir yer. Gezip dolaşacağı yer tek burası. Bence kapansın yani.” dedi.

Bir başka vatandaş ise “Hata yaptık, Hatadan dolayı tüm Türkiye’den özür diliyoruz. Ama bizim kültürümüz biraz zor. Kanunlara riayet etmek zorundayız. Etmediğimiz zaman kalkınmamız zor olur.” dedi.

Yaptığının kurallara aykırı olduğunu bildiğini belirten Trabzon’a şehir dışından gelen bir vatandaş, “araçlar yavaşlamıştı, geçebileceğimi düşündüm. Buranın aslında yabancısıyım. Uyum sağlamaya çalışıyorum. Baktım herkes geçiyor bende geçiyim dedim” şeklinde konuştu.

Gelişi güzel karşıya geçen bir vatandaş yaptığı açıklamada “yaptığımız güzel değil ama yine de yapıyoruz” diyerek bundan sonrası için ise “en iyisi yapmayalım” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler