Trabzon'da tarihi Cephanelik inşaatına suç duyurusu!

Geçtiğimiz Ocak ayında tarihi Cephanelik'in yakınında başlatılan otel inşaatı için Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi hakkında CHP Trabzon teşkilatı suç duyurusunda bulundu.

Trabzon'da tarihi Cephanelik inşaatına suç duyurusu!
Trabzon’un gözde tarihi mekanlarından biri olan Cephanelik’in bitişiğine yapılan otel inşaatı nedeniyle Trabzonlular tepki gösterince inşaat durdurulmuştu. Kısa bir süre geçtikten sonra SAnıtlar Kurulu'nun otel inşaatı yapımına devam kararı vermesi üzerine CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun,  İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Kadın Kolları Başkanı Hava Olcayto ve yöneticileriyle CHP Yomra İlçe Başkanı İnci Atasoy, Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

İnşaata devam edilmesi kararı alınırken müelliflik hakkı gözetilmeden işlev değişikliğine uğratıldığı ve kararda kanuna aykırılık bulunduğunu öne süren CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, “Bugün dünya mirası denebilecek dokuya sahip olan Trabzon’u medeniyete sırtını dönerek yöneten AKP’nin Büyükşehir ve Ortahisar belediyeleri, bu tarihi dokuyu yaptıkları imar değişikleri ve verdikleri yapı ruhsatıyla katletmişlerdir. Bu durum hem Trabzon kamuoyunu yaralamış hem de hukuksuzluk yapılmıştır. Tüm bunlara dur demek için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber