Trabzon'da sel - Heyelan oldu, su bastı

Trabzon'da sel meydana geldi. Heyelanlar meydana geldi.

Trabzon'da sel - Heyelan oldu, su bastı

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon'da etkili olan yağış nedneiyle sel meydana geldi.

Of ilçesinde meydana gelen selde bir yol ulaşıma kapanırken vatandaşlar yolun kapanmasından dolayı mahsur kaldı. Bazı apartmanların giriş katlarını su bastı. AFAD, UMKE ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri yolu ulaşma açarak mahsır kalan kişileri kurtarmak için çalışma başlattı. 

5 KİŞİ KURTARILDI

AFAD yetkililerinden edinilen bilgiye göre mahsur kalan 5 kişiden 3'ü iş makineleri yardımıyla kurtarıldı. Diğer 2 kişi ye ise ulaşıldığı ve kısa süre içerisindeiş makinesi ile alınarak kurtarıldı.

Trabzon'da sel - Heyelan oldu, su bastı

ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANIYOR

Bölgede elektrik kesintisi yaşanırken elektriklerin 1-2 saat içinde verilmeye başlanacağı öğrenildi.

SÜRMENE ÇAMBURNU'NDA SU BASKINI

Aşırı yağış nedeniyle Sürmene ilçesi Çamburnu'nda merkez dahil olmak üzere bir çok ev ve işyeri su altında kaldı.

Trabzon'da sel - Heyelan oldu, su bastı

OF KAYMAKAMI EYÜP FIRAT HABER61’E KONUŞTU

Fırat şu ifadeleri kullandı;

"Of Trabzon’un en çok yağış alana bölgede. Belediyemiz Valiliğimiz en iyi şekilde çalışıyor. İki mahallemizde sıkıntı oldu. Bu iki alanda yol su altında kaldı. 3 evin bodrum katında su taşkını oldu. Hiçbir vatandaşımızın burnu dahi kanamadı."

OF BELEDİYE BAŞKANI SALİM SALİH SARIALİOĞLU HABER61’E KONUŞTU

Sarıalioğlu, “Aralıksız yağan 4 saatlik yağmur nedeniyle şuanda Roşi deresi mevkiindeyiz. 300 metre yukarda dere üzerine kurulmuş bir ev var. Mahsur kalan vatandaşlarımızı almaya çalışıyoruz. Bütün ekiplerimiz sahada. Tehlikeli bir durum yok. Yazlık mahallesinde bir heyelan oldu. Oradaki vatandaşlarımızı aldık. Gelen sıkıntılı bir bilgi yok. Bütün muhtarlarımızla konuştuk. Allah’a şükürler olsun Can kaybımız yok. Normalin üzerinde yağışlar olmaya başladı. Dere yataklarının kullanılması ile bu sonuçlar olabiliyor. Dere yataklarımızı temizlemiştik. Sürekli temizliyoruz. Ama bazen bazı şeylerin önüne geçemiyorsunuz.” dedi.

Trabzon'da sel - Mahsur kalanlar var

AFAD MÜDÜRÜ HABER61'E KONUŞTU

AFAD Trabzon Müdürü Haber61’e yaptığı açıklamada “Küçük bir sel olayı meydana geldi. Bir yol ulaşıma kapandı ve bir mahsur kalma olayı var. Arkadaşlarımız bölgede. Herhangi bir can kaybı yok. İş makineleri ile yol açılacak ve mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için çalışma yapılıyor.” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler