Trabzon’da onlara bilet satan yandı!

Trabzon Valiliği bilet satışı hakkında önemli karar.

Trabzon’da onlara bilet satan yandı!

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon Valiliği yayınladığı genelge ile otobüs firmalarını uyardı. Yayınlanan genelgede 18 yaşından küçüklere otobüs,uçak ve denizyolu yolculuğu için bileti satışını yasakladı.

Valilikten yayınlanan genelgede; Şehirlerarası otobüs terminallerinde ve havayollarında, bunların acentelerinde ve bilet satış noktalarında 18 yaşından küçüklere bilet satışı yapılamaz ifadelerine yer verildi.

18 yaşından küçüklerin seyahatleri için yanlarında velisi, vasisi ve kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başlarına bilet talep etmeleri halinde, iletişim araçları ile irtibata geçip çocuğun seyahatinden bilgilerinin olup olmadığı teyit edilecek ve durum tutanağı düzenlenip bilet satışı yapılacak. Aksi bir durumda ise emniyet güçlerine haber verilecek.

İstisnai bir durum ise öğrencilerde yaşanacak. 18 yaşını doldurmamış olsa bile Trabzon’da veya gideceği ilde öğrenci olduğunu ispatlayanlara ailesi ile irtibata geçmeden bilet satışı yapılabilecek.

Genelgeye uymayan işletmelere cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber