Trabzon'da Okullararası voleybol turnuvası başladı

Trabzon'da Aygören Vadisi ortaokullar arası voleybol turnuvası başladı.

Trabzon'da Okullararası voleybol turnuvası başladı

Trabzon Aygören Vadisi Derneği tarafından düzenlenen ortaokullar arası voleybol turnuvası başladı. 


Dernek, "Eğitim seferberliği" projesi kapsamında Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda turnuva düzenledi. 

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında, 15 Mahallenin 6 ortaokulunda eğitim gören öğrencilerden oluşan takımlar, yaklaşık bir hafta boyunca kıyasıya mücadele edecek. 

Açılış töreninde konuşan Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, derneğin proje ortağı olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sporun önemine değindi.

Trabzon'da Okullararası voleybol turnuvası başladı

İnsanların spor yapabilmesi için mutlaka kendilerine ayıracak zaman bulması gerektiğine vurgu yapan Öztürk, "Trabzon'da Türkiye'de olmayan spor tesisleri var. Türkiye'de tesisleşme bakımından üçüncü sırada yer alıyoruz. Bu tesisler civar ülkelerin hiç birinde yok" diyerek, öğrencileri spor yapmaya davet etti.

Ortahisar ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Adıgüzel, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim" sözünü anımsatarak, "Atatürk'ün bize hedef gösterdiği doğrultuda çalışacağız ancak maalesef Türk milleti olarak sporda çok gerideyiz. Trabzon'da çok büyük spor tesislerimiz var ve bu tesislerden bütün öğrencilerimizin yararlanmalarını istiyoruz." diye konuştu.

Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Okul Müdürü Muhittin Yücealtay da etkinliğin okullarında düzenlenmesinden dolayı gurur duyduklarını belirterek, "Spor yapmayı seven birisi olarak sporun her türlüsüne evet yeter ki spor yapalım" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından turnuvanın ilk karşılaşması Yeşilova ve Karakaya Ortaokullarının takımları arasında oynandı.

Trabzon'da Okullararası voleybol turnuvası başladı

Trabzon'da Okullararası voleybol turnuvası başladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber