Trabzon’da o felaketin yıl dönümü

Sürmene-Köprübaşı-Beşköy’de yaşanan sel afetinin yıl dönümü akla yine acıları getirdi.

Trabzon’da o felaketin yıl dönümü

Haber61/Haber Servisi

Karadeniz Bölgesi’nde halen süren dere üzerine yapılaşma sürerken 1998 yılında 47 vatandaşımızın can verdiği Sürmene-Köprübaşı-Beşköy’de yaşanan sel afetinin yıl dönümü akla yine acıları getirdi. Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Orhan Kahveci burada akrabalarını kaybetmiş büyük bir şok yaşamıştı. “Beşköy sel felaketinin sene-i devriyesinde acılarımız bir kez daha tazelendi” diyen Kahveci, “Yüreklerimizdeki acıları halen duruyor. Allah’tan hepsine rahmet diliyorum. Böyle bir felaketi Allah kimseye yaşatmasın!” dedi. Kahveci, “Olay yerine ilk ulaşanlardan biriydim. O gün adeta can pazarı yaşanmıştı. İnsanlar evleriyle birlikte suya sele karışmıştı. O günleri asla unutamıyorum” dedi.

1998 SEL FELAKETİNİN BİLÂNÇOSU

Beşköy: 47 vatandaş hayatını kaybetti. 62 konut, 63 işyeri, Belediye garajı, İlköğretim Okulu, değirmen, cami ve cami lojmanı tamamen yıkıldı. Köprübaşı: 1 ev, 1 işyeri ve içmesuyu şebekesi tamamen yıkıldı. 13 işyeri orta derecede hasara uğradı. DSİ tarafından yapılan taşkın koruma settinin 250 metrelik bölümü tahrip oldu. Sürmene: 152 işyeri, 14 ev, 1 apartman, 5 sanayi tesisi orta derecede hasar gördü. 60 dekar tarım arazisi ve Manahos deresindeki 200 metrelik taşkın koruma setinde hasar meydana geldi. Sürmene-Köprübaşı-Beşköy karayolunun %70'i tahrip oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber