Trabzon'da jeoloji Mühendisleri iftarda buluştu

Jeoloji Mühendisleri Odası İftar programında bir araya geldi.

Trabzon'da jeoloji Mühendisleri iftarda buluştu

Haber61 – Haber Servisi – Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi geleneksel hale gelen iftar programında bir araya geldi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sahil Tesislerinde düzenlenen iftar Programına Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi ve yönetim kurulu Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül, jeoloji Mühendisleri odası üyeleri, öğrenciler katıldı.

Yapılan iftar sonrasında açıklamalarda bulunan Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Semi Hamzaçebi şu ifadeleri kullandı;

“Bilimle, emekle, umutla ve inatla şekillendirdiğimiz yaşam ve çalışma anlayışımızla, insana, doğaya, yaşam çevremize, hak ve özgürlüklere sahip çıkan ve geliştirilmesine katkı koyan, kendi uzmanlık alanında üretilen bilim ve mühendislik hizmetleri ile eğitiminin uluslararası norm ve standartlarda ve halkın yararına verilmesi ilkelerinden ödün vermeksizin mesleki ve toplumsal alanı bütünlüklü ele alarak; meslektaşlar, mesleki kuruluşlar, üniversitelerle ve demokratik kitle örgütleri ile ilişkilerini sürekli geliştiren, akılcı, üretken, ilkeli, güvenilir, dayanışmacı ve saygın bir mesleki demokratik kitle örgütü vizyonuyla Jeoloji Mühendisleri Odası ana yönetmeliği ve genel kurul kararları doğrultusunda belirlenmiş amaç, değerler, davranış standartları ve stratejileri doğrultusunda, ülkemizdeki tüm jeoloji mühendisleri ile jeoloji mühendisliği öğrencilerini üye kaydederek meslektaşları arasında dayanışmayı sağlayan, üyelerinin mesleki alanlardaki hak ve yetkilerini tanımlayarak bu hak ve yetkilerin korunması ve geliştirmesi yönünde çalışmalar yürüten, meslektaşlarının eğitim, bilim ve teknolojideki gelişmeleri takip ederek deneyim, bilgi birikimi ve gelişmesine katkı koyan, mesleki etik değerlere bağlı bireylerin yetişmesine öncülük eden, jeoloji bilim ve uygulamalarının önemini toplumsal bilince taşıyan, jeoloji mühendisliği ile ilgili uygulamalarda bilgilendirici ve uyarıcı görevini yerine getirerek kamuoyunu aydınlatan, mesleki sorunların ülke sorunlarından bağımsız olamayacağı kabulü ile hareket edip, ülke insanın eşitlik, özgürlük, adalet, demokrasi ve hukuk mücadelesine destek veren yapının oluşturulmasını sağlamak misyonuna sahiptir.

Trabzon'da jeoloji Mühendisleri iftarda buluştu

Jeoloji insan yaşamının bir parçası olup, insanoğlu var olduğundan beri yaşamımızın çeşitli yönleri arasında birçok bağlantısı bulunmaktadır. Bunlar arasından en önemlileri; doğa olayları, jeoloji ve ekonomi, siyasal sorunlar ve bağlantıları sayabiliriz. Ülkemizin kuruluş aşamasından beri gelişmesine katkı sağlayan meslektaşlarımız bugünde aynı şevkle çalışmalarına devam etmektedirler. Bu güzel gecede bizlerle beraber olduğunuz için teşekkür eder sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Trabzon'da jeoloji Mühendisleri iftarda buluştu

Semih Hamzaçebi’nin konuşması sonrasında meslekte 40, 30 ve 25 yılını doldurmuş kişilere plaket verildi.

Plaketini alan Semih Peker yaptığı konuşmada “Jeoloji mühendisleri odası 81 Milyon’un odasıdır. Çünkü sabah evden çıktığında jeoloji başlar. Arabaya oturup marşa bastığında o bujiler, o madenler, o çelik dediğimiz o aksam o madenlerin aranması bulunması, yer yüzüne çıkarılması. Geçtiği yol, girdiği tünel, yediğin lahana, içtiğin su bunların hepsinde jeoloji var. Sonuçta lahana da toprakta oluyor. İçtiğin su hangi kayayı, taşı yalayarak geliyor, hangi mineralleri taşıyor. Bundan dolayı Jeoloji mesleği engin derya bir dal. Ben çok ödüller verdim oda başkanlığım sırasında. Hepsinin heyecanını gördüm, derdim ki niye heyecanlanıyorlar? Ama şimdi anladım. Bende çok heyecanlandım. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi.   

Trabzon'da jeoloji Mühendisleri iftarda buluştu

Plaket töreninde Turgay Şahin’e Plaketini Şube Başkanı Semi Hamzaçebi, Mustafa Tavşanoğlu’na plaketini Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ziya Kurmacı, Mehmet Kırcı’ya plaketini Aygün Ayar, Ömer Kıratlı’ya plaketini Şube 2. Başkanı Prof. Dr. Aykut Akgün, Ömer Patan’a plaketini, Ömer Kıratlı, Rüştü Taşkın’a plaketini, Yönetim Kurulu üyesi Osman Çınar, Lütfü Altınkaynak’a plaketini Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Genç, Yekta Yüksel’e plaketini Semih Peker, leyla Kocabaş’a plaketini Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Arzu Fırat Ersoy, Semih Peker’e plaketini Doç. Dr. Hakan Ersoy, Raif Kandemir’e plaketini Yönetim Kurulu üyesi Deniz Göç, Fatma Hoş Çebi’ye plaketini Yönetim Kurulu Üyesi Özker Öztürk, Ali Kahyaoğlu’na plaketini Ordu İl temsilcisi Yekta Yüksel, Ekrem Aksu’ya plaketini Yönetim Kurulu Üyesi Neşe Kılıç, Soner Pirselimoğlu’na plaketini Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Bayrak, Mustafa Aydemir’e plaketini Yönetim kurulu üyesi Volkan Yazıcı, Semi Hamzeçebi’ye plaketini Rize İl Temsilcisi Hakan Yanbay verdi.

Trabzon'da jeoloji Mühendisleri iftarda buluştu

Trabzon'da jeoloji Mühendisleri iftarda buluştu

 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber