Trabzon’da İtfaiye Teşkilatı’nın 304. Kuruluş Yıldönümü kutlandı

İtfaiye Teşkilatı’nın 304. Kuruluş Yıldönümü Trabzon Meydan Parkında yapılan etkinlikle kutlandı.

Trabzon’da İtfaiye Teşkilatı’nın 304. Kuruluş Yıldönümü kutlandı

Haber61 – Tuncay Lakot - Ülkemizin en önemli yapı taşlarından olan İtfaiye Teşkilatı’nın 304. Kuruluş Yıldönümü 25 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında Trabzon Meydan parkında yapılan etkinliklerle kutlanıyor. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Darire Başkanlığı ekipleri Atatürk Alanı’na kurulan İtfaiye standını ve aracını, Haber61 ekibi olarak sizler için tanıttık. 

ROPÖRTAJI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İtfaiye teşkilatının, yaptığı çalışmaları tanıtan İtfaiye Memuru Egemen İskender sözlerine şöyle başladı: “Bugün İtafiyemizin 304. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Böyle köklü bir teşkilatta görev almaktan çok mutluyuz ve bunun gururunu yaşıyoruz. Bugün halkımıza İtfaiyemizin araçlarımızın ve malzemelerimizin tanıtımlarını yapıyoruz. Gördüğünüz gibi halkımızın ilgisi yoğun. Bunun da ayrı bir sevincimizi yaşıyoruz.” 

İtfaiye olarak yapmış oldukları etkinliklerden bahseden İskender, “Biz itfaiye olarak yangınlara, trafik kazalarına, her türlü kurtarma operasyonlarına, doğal afetlere müdahale ediyoruz. Bunun dışında halkımız bilinçlendirmek için kurum içi eğitimlerimiz var. Okullarımızda ve işyerlerimizde halkımıza eğitim veriyoruz. İlk müdahale eğitimlerimizi gösteriyoruz ve onları bilinçlendiriyoruz. Son olarakta binaları kuruluş aşamasında denetleyerek halkımızın güvenliğini sağlıyoruz.” dedi. 

Trabzon’da İtfaiye Teşkilatı’nın 304. Kuruluş Yıldönümü kutlandı

Her sene 25 Eylül – 1 Ekim arasında İtfaiye haftasını kutladıklarını belirten İskender bu sene Atatürk Meydanı’nda halka itfaiye malzemelerini tanıtmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. 

İskender, “Biz istedik ki güzel bir tanıtımımız olsun. Bu teşkilatta var olamk kolay değil; sürekli kendimizi yenilemek zorundayız. Biz de teşkilat olarak hem yenileniyoruz hem de yeniliyoruz.” dedi.

İtfaiyenin yeni nesil aracını da tanıtan İskender, “Bu bizim çift kabinli, çok maksatlı aracımız. 6 personel buna biniyoruz ve yangına gidiyoruz. Şu anda bunun kapaklarını vatandaşlarımız merak ettiği için açtık. İçerisindeki malzemelerimizi standımızda sergiliyoruz.” dedi.

Yangın elbisesinin 4 katlı ve ısıya dayanıklı olduğunu belirten İskender,  temiz hava solunum cihazıyla, feneriyle, maskeyle çok kapsamlı ve kalite bir ekipmanla yangına hazırlandıklarını belirtti.

Standın ilgi çeken ürünü ise trafik kazalarında kullanılan Holmatro isimli ürünler oldu. Holmatro’nun hidrolik sistemle çalıştığını belirten İskender, "sadece o değil kesicilerimiz ve ayırıcılarımız var, sıkışmış araçları açmak için krikolarımız var. Bunlar bizim için olmazsa olmazımızdır.” dedi.

Alanda bulunan diğer ürünlerden manuel kesiciler, köpük lanslar, demir ve ağaç kesme motoru ve temzi hava solunum cihazları da standın diğer ilgi çeken ürünleri oldu.

Alana gelen vatandaşlara kalemler, magentler, pratik bilgiler veren el broşürleri de dağıtıldı.

İtfaiye numarasının unutulmaması için bu küçük hediyelere numarayı yazdıklarını belirten İskender, bazı asılsız telefonların da hattı meşgul ettiğini ve bunun acil durumlarda ölümle sonuçlanabileceğini söyledi.

Trabzon’da İtfaiye Teşkilatı’nın 304. Kuruluş Yıldönümü kutlandı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının donanımı hakkında bilgi veren İskender, "Ortahisar ile birlikte 8 tane grubumuz var. Araç ve malzeme bakımından hiçbir sıkıntımız yok. Büyükşehir olduğumuz için alanımız genişledi. Bu yüzden biraz personel anlamında sıkıntımız var. Çünkü Araklı, Arsin Sürmene, Of gibi birçok ilçeye hizmet veriyoruz bu yüzden bir personel sıkıntımız var. Ama biz çalışırken 3 kişilik işi tek kişi yapıyoruz. Bize ihbar geldiği zaman, şu kıyafetleri giyince geride kalan herşeyi (ailemizi, özel hayatımızı) herşeyi bir kenara koyuyoruz. Biraz personel sıkıntımız var fakat bunun aşılacağına inanıyorum. Zaten böyle bir talepte bulunduk, alınacaktır." dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Muharrem Öztürk Haber61’e yaptığı açıklamada İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluş yıdönümü ile ilgili “Onların çok kutsal bir görevleri var: ’Can kurtarmak’. Askerimizin ve personelimizn görevi ne kadar zorsa İtfaiye personelimizin görevide bir o kadar zor.Ypacakları bir yanlışın telafisi olmaz. Allah onlara kolaylık versin. İşlerini de zaten güzel yapıyorlar.” dedi.

İtfaiye Teşkilatı gibi zorlu meslek dallarında alışık olunmadığı üzere çalışan bayan personel Esma Gülay Diner kendisini tanıttı ve çalışma imkanlarından bahsetti.

Gülay “17 yıldır bu teşkilatta görev yapıyorum. Büro göervlisiyim. Yangınla ilgili, işyeriyle ilgili raporları yazmakla görevliyim. İtfaiyeci arkadaşlarımızın görevlerini hafifletmek adına bugün onlarla beraberim.” Trabzon’da en çok karşılaşılan yangın kaynağının da yanıcı maddeler olduğunu belirten Diner,” Kibrikden ve çakmaktan çıkan yagın en sık karşılaştığımzı yangın türü. Yazın da köylerde, yaylalarda, temizlik amaçlı otları yakıp bırakıp kontrolden çıkmasına sebep olan vatandaşların çıkarmış olduğu yangınlarlada sık karşılaşıyoruz.” dedi.

Küçük itfaiyecilerin resim çektirmesi için yaptırılan hatıra panosu miniklerin bir hayli ilgisini çekti. 

Son olarak görüşlerini paylaşan İskender, “Biz vatandaşımızı çok seviyoruz. Elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Son olarak, Bundan 6 ay kadar önce otel yangını sırasında turistleri tahliye ederken, Trabzon’umuzun evladı Taner Çebi şehit olmuştu. Ona ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi. 

Cumartesi günü Medical Park Stadyumu’nda Trabzonspor ile Kasımpaşa’nın karşılaşacağı seremoniye çıkarken futbolcuların elinde ‘itfaiye Teşkilatının yıldönümü ile ilgili pankart bulunacak.

Trabzon’da İtfaiye Teşkilatı’nın 304. Kuruluş Yıldönümü kutlandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber