Trabzon'da film festivali için buluştular

Trabzon'da ilk kez düzenlenecek Film Festivali düzenlenen iftar yemeği sonrası duyuruldu.

Trabzon'da film festivali için buluştular

16-26 Ağustos 2017 tarihleri arasında spor temasıyla bu yıl ilki düzenlenecek olan ve zengin bir içeriğe sahip olan Trabzon Uluslararası Film Festivali (TUFFEST) yönetimi, iftar yemeğinde Trabzonluları ağırladı. 


Festival Genel Koordinatörü İlhan Kantoğlu, Festival Direktörü Ruhi Semiz, Festival Düzenleme Kurulu Başkanı Orhan Cihan, Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Derneği Başkanı Asım Aykan, İstanbul Trabzon Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan ve Düzenleme Kurulu Üyesi Fedai Çakır'ın ev sahipliğini yaptığı davete çok sayıda kişi katıldı. 

İftar yemeği sonrasında festivalin programı ve içeriği hakkında sunum yapıldı. Burada konuşma yapan Asım Aykan, "Biz başlatmamız gereken bir etkinliğe ön ayak oldular. Yaklaşık 4 aydır bir çalışma yapıyoruz. İnşallah bu başladığımız için kurumsal hale getirip yürümesi için gerekli adımları atarız. Önce valimize başladık. Ön b ilgi verdik. Kültür turizm müdürlüğümüzü belediyemizi ve Ticaret sanayi odamızı ziyaret ettik. Kendi çalışmalarımızı yaptık. Ve diğer siyasi partileri TSK’ları ve diğer kurumları ziyaret ederek bilgi verdik. Şimdi de basın mensuplarımız ile bu işi yürüteceğiz Aksaklıklar olacaktır. Trabzon’un kültür kenti olmasından dolayı amatör bir iş yapma lüksümüz yoktur. Burası bir minyatür İstanbul’dur. Açtığınızda İstanbul olur sıktığınızda Trabzon olur. Trabzon sanatçının metrekareye bakarsan en yoğun olduğu il. Sinema seyircisinin en fazla olduğu illerden biri. Bir gün inşallah Trabzon’da bir film yapım stüdyosu kurulur. Burada tabii bir film seti zaten var." dedi. 

Dursun Çağlayan da programda yaptığı konuşmada, "Bu işin buraya kadar gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ederiz. Kültür Sabat denilince akla büyüklerimiz sanatçılarımız ressamlarımız oyuncularımız senaristlerimiz dolu dolu sevdiğimiz saydığımız isimler gelir. Biz burada istişare yaparken Amerika seyahati yaptık. Hollywood ziyaret ettik. Benim nazarımda Trabzon eşittir İstanbul, İstanbul eşittir Trabzon’dur. 5 Temmuz’da İstanbul2da bunun tanıtımını yapmadan önce sizlerle bir araya geldik. 19 Temmuz’da da Trabzon’da yapacağız tekrar ve Festival başlayacak. Biz artık Trabzon’un Uluslararası bir film festivali var diyoruz." ifadelerini kullandı. 

HORON REKOR DENEMESİ OLACAK

10 gün sürecek festivalde ulusal ve uluslararası film gösterimleri, ulusal ve uluslararası uzun metraj, kısa metraj ve belgesel film yarışmaları, dünya sinemasından film seçkisi gösterimleri, Yeşilçam film seçkisi gösterimleri, paneller, atölye çalışmaları, sergiler, söyleşiler ve  horon kemençe ve horon “rekor denemesi” yer alacak. 
 
Trabzon Uluslararası Film Festivali’ne destek verenler arasında Trabzon Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası, Ortahisar Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, Müsiad Trabzon Temsilciliği, siyasi partilerin il örgütleri ve Trabzonlular yer alıyor.  



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber