Trabzon'da dolmuş zammı onaylandı, eleştirilere yanıt geldi

Trabzon'da dolmuş zammı ve dolmuşların eksik olduğu yönündeki eleştirilere yanıt geldi.

Trabzon'da dolmuş zammı onaylandı, eleştirilere yanıt geldi

Trabzon Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, zamlı dolmuş tarifesinin Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından da onaylandığını belirterek bir iki güne yeni tarifeye geçileceğini duyurdu.

Mazot zamları nedeniyle zammın zarurî hâle geldiğini kaydeden Usta “Biz de zam yapmak istemezdik ancak ekonomik şartlar bu zammı zaruri kıldı. Biz en son zam aldıktan sonra mazota yüzde 50 zam geldi. Şoför esnafımız zarar eder hâle geldi.” dedi. Zamlı tarifenin bir iki gün içinde uygulamaya geçeceğini belirten Usta “Resmî işlemler tamamlandıktan sonra yeni tarifeye göre ücretlendirme yapılacak.” diye konuştu.

Vatandaşların “zam yapılıyor ama araçlar çok eski” şeklinde eleştirileri olduğunu söyleyen Usta “Araçların eski olduğu yönünde eleştiriler var. Ancak biz bunun da çalışmasını başlattık. Halkımıza daha iyi, daha rahat, Trabzon’un vizyonuna yakışır araçlarla hizmet edeceğiz.” ifadelerini kullandı. Yeni tarifeye göre 2 TL’lik dolmuş ücreti 2,5 TL’ye çıktı. 

Günebakış

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
33 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber