Trabzon'da derede kaybolan polisi bulan operatör konuştu

Trabzon'da derede kaybolan polisi bulan operatör konuştu

Haber61 / Özel Haber / Tuncay Lakot

Maçka'da 12 gün önce yaşanan kazada dereye düşerek kaybolan ve 12 gündür aranan şehit polis Mehmet Ayan'ın cenazesini bulan kepçe operatörü Haber61'e konuştu. 


Trabzon'un Maçka ilçesinde 22 Mart gecesi yaşanan kazada dereye düşerek kaybolan şehit polis Mehmet Ayan için dere boyunca arama çalışmaları yapılıyordu. Zorlu geçen çalışmalarda ekipler netice alabilmek için denize yönelmişti. Esiroğlu HES regülatörü yakınında yapılan çalışmalarda şehit polis Mehmet Ayan'ın cenazesine ulaşıldı.

Şehidin naaşını bulan, operasyonunda görevli DSİ personeli Serdar Kaşıkçı Haber61'e verdiği açıklamada operasyona dair bilgiler paylaştı.

Şehit polisin cernazesini bataklık bir bölgede bulduklarını anlatan Serdar Kaşıkçı, "​11. kilometrede HES regülatörü bendinin arkasında bataklık bölgede bulduk. Arkadaşlarımız oraya müdahale edememişti. Aslında oraya biz de girmeyecektik. Makine çamura gömüldü, o kadar kötü bir bölge ama Allah'ın verdiği güçle beraber girelim dedik. Biraz deli olmak bazen işe yarıyor. Allah'ın izniyle şehidimizi oradan hiçbir uzvuna zarar vermeden sağasağlam çıkardık. Kurtarmanın başından beri burada çalışıyoruz. O bölgede arama yapabilmek için suyu oradan almamız gerekiyordu. Bu kararı kendimiz verdik ve uyguladık, şansımızı denemek istedik. Suyu diğer yöne verirsek bataklık biraz çekilir diye düşünerek suyu ters yöne verdik ve çıkardık" diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber