Trabzon'da dart şöleni!

98 takım ve 500 sporcunun katıldığı Okul Sporları Dart İl Birinciliğinde şampiyonlar belli oldu

Trabzon'da dart şöleni!

Son yıllarda ilginin giderek arttığı dart sporunu yapanların sayısı Trabzon'da da hızla yükseliyor.


Toplam 98 takımın yarıştığı Trabzon Okul Sporları Dart İl Birinciliğinde şampiyonlar belli oldu. Yıldız Kızlarda Maçka Çatak Ortaokulu, yıldız erkeklerde ise Maçka Cumhuriyet Ortaokulu zirvede yer alırken, genç kızlarda Affan Anadolu Lisesi, genç erkekler kategorisinde ise Arsin MTA Anadolu lisesi şampiyon olarak Trabzon'u temsil etme hakkını elde etti.

500'ün üzerinde sporcunun ter döktüğü müsabakalar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Çok Amaçlı Spor Salonunda yapıldı.

Kategorilerinde şampiyon olan takımlar, 5-6 Mayıs tarihlerinde Amasya'da yapılacak olan grup maçlarında Trabzon'u temsil edecek.

Trabzon'da dart şöleni!

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Trabzon İl Temsilcisi Zerrin Eyüboğlu, 

Dart sporunda kısa süre içinde karar verebilmek, bu kararı nasıl uygulayacağını planlamak, planlanan atış yapılamaz ise hem yaşanan yoğun moral bozukluğu ile baş edebilmek hem de bir sonraki atışın nasıl yapılacağını düşünmek gibi yoğun zihinsel faaliyetler önemli bir yer tutuyor. Bu yönüyle Dart sporu satranç sporuna benzetiliyor ve "Ayakta Satranç Oynamak" olarak da tarif ediliyor. Matematiksel zekanın gelişimine olağanüstü katkı sağlayan Dart, başta Almanya olmak üzere Avrupa'da bazı ülkelerde bir çok ilköğretim okulunda destek dersi olarak uygulanmaktadır.

Trabzon'da dart şöleni!

Okul Sporları Dart İl Birinciliği müsabakaları

YILDIZ KIZLAR:

Maçka Çatak O.O. birinci, Vakfıkebir Hikmet Kaan İH O.O. ikinci, İsmetpaşa O.O. üçüncü ve Beşirli İMKB O.O.  dördüncü

YILDIZ ERKEKLER:

Maçka Cumhuriyet O.O. birinci, Cudibey O.O. ikinci, İsmetpaşa O.O. üçüncü ve Çukurçayır O.O. dördüncü

GENÇ KIZLAR:

Affan Anadolu Lisesi birinci, OF Şehit A. Türkkan Lisesi ikinci, Kanuni Anadolu Lisesi üçüncü ve Arsin MTA Anadolu Lisesi dördüncü

GENÇ ERKEKLER:

Arsin MTA Anadolu Lisesi birinci, Vakfıkebir Anadolu Lisesi ikinci, Kanuni Anadolu Lisesi üçüncü ve Of HMU MTA Lisesi dördün

Trabzon'da dart şöleni!

Trabzon'da dart şöleni!

Trabzon'da dart şöleni!

Trabzon'da dart şöleni!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber